Τι κάνεις όταν δεν θέλεις να είσαι μαμά για μια μέρα;

  • Υπάρχουν στιγμές που απλά θέλεις να κρυφτείς.
  • Υπάρχουν μέρες που νιώθεις ότι δεν έχεις κάτι να δώσεις.
  • Απλά να θυμάσαι ότι το παιδί σου σε αγαπά όπως ακριβώς είσαι.
Μία Μαμά
Τι κάνεις όταν δεν θέλεις να είσαι μαμά για μια μέρα;

Η Colleen Dilthey Thomas είναι μητέρα τριών παιδιών. Όπως όλες οι μαμάδες, νιώθει κι αυτή ορισμένες στιγμές τις αντοχές της να έχουν στερέψει. Και θέλει να κάνει ένα διάλειμμα. Απλά για να ξαναβρεί τον εαυτό της.

«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ότι έρχονται στον κόσμο με κάποιο σκοπό. Ο δικός μου ήταν να γίνω μαμά .

Ποτέ δεν ήθελα άλλη δουλειά . Δεν υπήρξε ποτέ περίοδος που να ονειρεύομαι την επιτυχία. Δεν σχεδίαζα να γίνω νοσοκόμα ή γιατρός. Δεν υπήρχαν μεγάλες φιλοδοξίες να ταξιδέψω στον κόσμο.Ήθελα να αλλάζω πάνε, να ετοιμάζω το γάλα των παιδιών και να ζωγραφίζω μαζί τους.

Η καρδιά και η ψυχή μου είναι γεμάτες λόγω των παιδιών μου και κάθε μέρα νιώθω ευλογημένη που τα έχω.

then theleis na eisai mama gia mia mera1

Αλλά, δεν θέλω να είμαι μαμά κάθε μέρα. Και ξέρεις κάτι ; Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Έφτασα τα σαράντα και είμαι μαμά με τέσσερα παιδιά. Αν και ήταν ο στόχος της ζωής μου να μεγαλώσω αυτά τα ανθρώπινα όντα, δεν ήμουν προετοιμασμένη για την καθημερινή αποστράγγιση.

Όταν δούλευα, έφευγα το πρωί και επέστρεφα το απόγευμα. Ακόμα κι αν έπρεπε να ασχοληθώ με μερικά email, είχα τη δυνατότητα να αφήσω τη δουλειά στην άκρη για μερικές ώρες ή για ολόκληρο το Σαββαροκύριακο.

Ως μαμά, όμως, είσαι σε υπηρεσία κάθε λεπτό της ημέρας. Είτε εργάζεσαι, είτε όχι. Το παιδί είναι δική σου ευθύνη και αυτό μπορεί να γίνει εξαντλητικό μερικές φορές.

Όταν γίνεσαι μαμά, χάνεις μέρος του εαυτού σου. Παρότι προσπαθείς για το αντίθετο.

Δεν είσαι κακή μαμά επειδή δεν μπορείς να τα δίνεις όλα καθημερινά για τα παιδιά σου.

Τι κάνεις λοιπόν όταν δεν θέλεις να είσαι μαμά για μια μέρα; Κάνεις ένα διάλειμμα...

Και αυτό δεν σημαίνει να πάτε σε ένα ξενοδοχείο για το Σαββατοκύριακο - κάτι που, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι πολύ ρεαλιστικό για τις περισσότερες από εμάς.

Αντ 'αυτού, κάντε ένα διάλειμμα. Αν αυτό σημαίνει πρόχειρο φαγητό για βραδινό, κάντε το. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να βάζετε τα παιδιά σας μπροστά στην τηλεόραση για λίγο.

Μερικές φορές, μένω με τις πιτζάμες μου για μια μέρα… ή δύο.

then theleis na eisai mama gia mia mera2

Αν δεν αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Προσπαθήστε να ξεκινάτε κάθε μέρα λέγοντας ότι είστε καλή μαμά. Απλά χρειάζεστε ένα διάλειμμα κατά καιρούς. Όπως κάθε άλλη μαμά σε αυτόν τον πλανήτη. Τα παιδιά σας σας αγαπούν όπως ακριβώς είστε. Θέλουν να τα αγαπάτε, να τα αγκαλιάζετε, να τα βοηθάτε, αυτό είναι όλο.

Δεν μπορούμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας συνεχώς. Υπάρχουν μέρες, εβδομάδες, μήνες, όπου τα πράγματα δεν βαίνουν πάντα καλώς. Ξέρω ότι θα υπάρξουν πολλές φορές στη ζωή μου που θα θέλω να τα παρατήσω. Τα πάντα, όλα.

Δεν νιώθω πάντα ότι είμαι καλή μαμά. Τα παιδιά μου δεν είναι τέλεια, αλλά ούτε και εγώ. Και τα δικά σας μάλλον δεν είναι.

Γι΄αυτό ας μην είμαστε αυστηροί με τους άλλους αλλά κυρίως μην είμαστε με τον εαυτό μας.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved