Ναι, ακόμα και η σούπερ μαμά φτάνει στα όριά της και ξεσπά σε κλάματα

Οι αντοχές της δεν είναι απεριόριστες. 

Μία Μαμά
Ναι, ακόμα και η σούπερ μαμά φτάνει στα όριά της και ξεσπά σε κλάματα

Υπάρχουν μέρες που ακόμα και η πιο δυνατή, ανθεκτική, σούπερ μαμά δεν αντέχει άλλο. Και προσπαθεί να μην καταρρεύσει αφού το μόνο που χρειάζεται είναι μόνο μια στιγμή για τον εαυτό της.

Εάν αυτό σας έχει συμβεί μία ή περισσότερες φορές, μην ανησυχείτε ή μη νομίζετε ότι πρόκειται να πέσετε στην άβυσσο της κατάθλιψης.

Το άγχος της ανατροφής ενός ή περισσότερων παιδιών, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, μπορεί να σας οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις. Σε αυτές τις στιγμές, είναι απαραίτητο να σταματήσετε για ένα δευτερόλεπτο, να αναλογιστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Όλες φιλοδοξούμε κατά καιρούς να είμαστε οι καλύτερες μητέρες, προσπαθώντας να ελέγξουμε κάθε πτυχή της ανάπτυξης του παιδιού μας, ενώ παράλληλα θέλουμε να τους προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί αυτό το υψηλό επίπεδο προσφοράς κάθε μέρα . Το να συνειδητοποιήσουμε ότι παρόλο που τα παιδιά μας είναι η κύρια προτεραιότητά μας, πρέπει επίσης να φροντίζουμε τον εαυτό μας, είναι ένα θετικό βήμα αυτογνωσίας.

souper mamaq1

Δεν θα γίνετε κακή μητέρα γιατί επιτρέπετε στον εαυτό σας μισή ώρα ξεκούρασης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας επικρίνει επειδή φροντίζετε και περιποιείστε τον εαυτό σας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορέσετε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στα παιδιά σας.

Το να πείτε «δεν αντέχω άλλο» δεν είναι σημάδι αδυναμίας.

Μερικές φορές οι τύψεις που νιώθετε για αυτόν τον τρόπο σκέψης είναι πολύ χειρότερες από τη σωματική και συναισθηματική εξάντληση που αισθάνεστε. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε και να εκλογικεύσετε ορισμένες βασικές πτυχές της καθημερινότητάς σας.

  • Το κλάμα είναι απαραίτητο, το ίδιο και η φροντίδα του εαυτού σας.
  • Πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να γίνετε η «τέλεια μαμά». Το βασικό κλειδί είναι να γνωρίζετε πώς να είστε παρούσες όποτε σας χρειάζονται τα παιδιά σας.

Μόλις το καταλάβετε, καλό είναι να έχετε κατά νου τα εξής:

super mama2
  • Όσον αφορά την εκπαίδευση και τη φροντίδα του παιδιού, κάθε μέρα θα είναι διαφορετική. Αντιμετωπίστε αυτές τις προκλήσεις με ηρεμία χωρίς να ανησυχείτε.
  • Ζήστε το παρόν, εδώ και τώρα με τα παιδιά σας.
  • Δεν πειράζει αν κλαίτε, είναι επίσης καλό αν τα παιδιά σας βλέπουν να κλαίτε. Πείτε τους ότι "η μαμά χρειάζεται μια στιγμή" και ότι όλοι μας πρέπει να κλαίμε κατά καιρούς για να είμαστε "πιο δυνατοί". Θυμηθείτε ότι η συναισθηματική ανακούφιση πάντα βοηθάει.
  • Μην κουβαλάτε όλες τις ευθύνες, τους φόβους, τις πιέσεις και τις αμφιβολίες στους ώμους σας. Μοιραστείτε τα με τον σύντροφό σας και την οικογένειά σας. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας όταν έχετε αμφιβολίες ή ανησυχίες για το παιδί σας.
  • Έχετε το δικαίωμα να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ιδιωτικότητας. Δεν θα είστε «κακή μητέρα» επειδή αφιερώνετε στον εαυτό σας μία ή δύο ώρες την ημέρα.

Απολαύστε την μοναδική περιπέτεια να είστε μητέρα αλλά ποτέ μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Είστε το πιο σημαντικό πρόσωπο για τα παιδιά σας ( μαζί με τον πατέρα φυσικά).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved