Για μένα το πρωτότοκο παιδί μου θα είναι πάντα το μωρό μου

Το υπέροχο ποστ μιας μαμάς για το μεγαλύτερο παιδί της που αξίζει να το διαβάσετε.

Μία Μαμά
Για μένα το πρωτότοκο παιδί μου θα είναι πάντα το μωρό μου
Instagram @ whatasweetjourney

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η σειρά γέννησης των παιδιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά γίνονται πιο υπεύθυνα, πιο ευσυνείδητα και συχνά είναι πιο έξυπνα. Όσο για τους γονείς, είναι αρκετοί εκείνοι που, αν και δεν το παραδέχονται ,έχουν αδυναμία στο πρωτότοκο παιδί τους.

Η Rosalinda, μητέρα δύο παιδιών σήμερα, με ειλικρίνεια έγραψε για την ξεχωριστή θέση που έχει στην καρδιά της, το πρωτότοκο παιδί της και τα likes στο Instagram ήταν δεκάδες.


https://www.instagram.com/p/CIMh83wFvzm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

« Ο πρωτότοκός μου.

Αυτό το αγόρι που με φώναξε «μαμά» για πρώτη φορά.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η κοιλιά μου μεγάλωσε αλλά και το ίδιο και ο ενθουσιασμός μου που θα γινόμουν μαμά δύο παιδιών.

Σίγουρα υπήρχε ανησυχία. Ίσως και κάποιος φόβος. Πώς θα χειριστεί το παιδί μου τις αλλαγές που έρχονται , πώς θα αντιδράσει βλέποντάς με ένα νέο μωρό στην αγκαλιά;

Άλλωστε, πριν από τον ερχομό του δεύτερου μωρού ήταν μόνος μου. Στις βόλτες, τον ύπνο, στην καθημερινότητά μας, ήμασταν μόνο εμείς οι δυο.Είχε δική του την κάθε μου στιγμή.

Τώρα ο κοινός μας χρόνος είναι λιγότερος, τον μοιράζεται με το νέο μωρό - μεταξύ θηλασμών και ύπνου.

Ειλικρινά, η καρδιά μου πονάει καθώς αναλογίζομαι εκείνες τις νυσταγμένες αγκαλιές που απολαμβάναμε αγκαλιά, μόνο εγώ κι εκείνος.

Όλοι μου είπαν τι να περιμένω έχοντας ένα νεογέννητο: τις άγρυπνες νύχτες, τον πόνο στον θηλασμό και με συμβούλεψαν πώς να αναρρώσω μετά τη γέννηση του μωροού,

Κανείς όμως δεν μου είπε πόσο μεγαλύτερο θα φαίνονταν στα μάτια ο πρωτότοκός μου όταν θα επέστρεφα σπίτι με το νεογέννητο.

‘Η πόσο μικρός και αθώος θα ήταν μόλις λίγες μέρες αργότερα όταν φώναξε ότι θα είναι αρκετά ψηλός για να αγγίξει το ταβάνι όταν κλείσει τα 3 του.

Έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου του μεγάλου αδελφού. Είναι μόλις 2 ετών αλλά του ζητήθηκαν τόσα πολλά ως μεγάλος αδερφός.

Παρόλο που η σχέση μας έχει αλλάξει, τον αγαπώ περισσότερο από ποτέ.

Και θα φροντίσω να θυμάται ότι είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος αδελφός, περισσότερο από «βοηθός» της μαμάς.

Ήταν και θα είναι για πάντα το μωρό μου. Ο πρωτότοκός μου».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved