Θήλασε τις δίδυμες κόρες της 161 ημέρες - Πώς ένιωσε όταν σταμάτησε

Τα ανάμεικτα συναισθήματα και η δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρει.

Θήλασε τις δίδυμες κόρες της 161 ημέρες - Πώς ένιωσε όταν σταμάτησε
Instagram @lolamarie7

Οι περισσότερες γυναίκες πριν αποκτήσουν μωρό, έχουν μια εικόνα για το πόσο καιρό σκοπεύουν να θηλάσουν το μωρό τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ειδικοί συμβουλεύουν τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες. Σε πολλά μέρη του κόσμου, είναι συνηθισμένο να θηλάζουν οι μητέρες τα παιδιά τους για πάνω από δύο χρόνια.

Το πόσο καιρό λοιπόν θα θηλάζετε το παιδί σας είναι δική σας απόφαση. Θα εξαρτηθεί από το πώς αισθάνεστε συναισθηματικά αλλά και από άλλους παράγοντες.

Η Jessica Buwick θήλασε τις δίδυμες κόρες της για 161 ημέρες. Δεν άντεξε περισσότερο αν και θα το ήθελε. Όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αν και ήταν δύσκολη απόφαση, ήταν αναγκαία για την ψυχική της υγεία.


https://www.instagram.com/p/CO8eVkoJfd0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

“161 ημέρες. Κατάφερα να θηλάσω τα κορίτσια μου 161 ημέρες.

Ήταν σίγουρα από τις πιο δύσκολες αλλά και τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής μου. Όμως, άρχισε να με επηρεάζει ψυχικά. Τελικά, έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση που χρειαζόμουν προκειμένου να είμαι καλά με τον εαυτό μου.

Ξέρω ότι θα είναι εντάξει μόνο με τη φόρμουλα. Ξέρω ότι θα είναι κάτι παραπάνω από εντάξει δίνοντάς τες γάλα σε σκόνη. Ξέρω ότι είμαι τυχερή που μπόρεσα να τις θηλάσω τόσο καιρό και είμαι ευγνώμων για αυτό.

Όμως, όλα αυτά που λέγονται ... Έκλαψα πολύ τις τελευταίες μέρες”.

Tips για τον θηλασμό των διδύμων

Στην περίπτωση των διδύμων, ο θηλασμός μπορεί να φαντάζει μεγαλύτερη πρόκληση. Και πράγματι είναι γιατί η νέα μαμά πρέπει να συντονιστεί με δύο μωρά. Η διαδικασία του θηλασμού όμως, κατά κύριο λόγο, είναι η ίδια, όπως και οι γενικοί "κανόνες".

Προσπαθήστε να έχετε πρόγραμμα

Τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό, το κάθε μωρό πρέπει να θηλάζει περίπου 12 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα θηλάζετε ανά δύο με τρεις ώρες και για 20 με 30 λεπτά την κάθε φορά. Στην αρχή προσπαθήστε να διατηρήσετε το ίδιο πρόγραμμα και για τα δύο μωρά. Έτσι, θα γλιτώσετε χρόνο και θα είστε κι εσείς πιο ξεκούραστη μέσα στη μέρα.

Βρείτε τη σωστή θέση

Δοκιμάσετε όλες τις πιθανές στάσεις θηλασμού και επέλεξε την πιο βολική για εσάς αλλά και για το κάθε ένα από τα μωρά σα

Ζητήστε βοήθεια

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει τα πάνω κάτω στην ζωή ενός γονιού, πόσο μάλλον δύο μωρά! Τις ώρες που θηλάζετε δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια είτε από το σύντροφό σας, είτε από τα συγγενικά σας πρόσωπα για να τα βγάλετε εις πέρας.

Μην ξεχνάτε ότι το κάθε μωρό είναι μοναδικό

Μπορεί να έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα και ώρα, να ήταν μαζί εννέα μήνες στην κοιλιά σας, όμως είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κάθε μωρό είναι ξεχωριστό. Έχει τις δικές του ανάγκες και τον δικό του τρόπο για να τις επικοινωνήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved