Το να είσαι μαμά σημαίνει ότι γνωρίζεις πότε να σταματήσεις

Αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες που αδυνατούν να χαλαρώσουν καθώς σκέφτονται συνεχώς όλα όσα έχουν να κάνουν.

Μία Μαμά
Το να είσαι μαμά σημαίνει ότι γνωρίζεις πότε να σταματήσεις
φώτο: Unsplash / Xavier Mouton Photographie

Σήμερα δεσμεύτηκα να κάνω ένα διάλειμμα, για να απολαύσω μια «τεμπέλικη Κυριακή». Αλλά ως συνήθως, το μυαλό μου ήταν γεμάτο από φαινομενικά συνήθη πράγματα που για τους άλλους δεν είναι απαραίτητα αλλά είναι για μένα και την οικογένειά μου.

Προσπάθησα να απολαύσω την αγκαλιά της 2χρονης κόρης μου καθώς παρακολουθούσαμε για πολλοστή φορά το αγαπημένο της παιδικό, όμως δεν τα κατάφερα.

Για το υπερβολικά γεμάτο κεφάλι μιας μαμάς, το να «αδειάσει» και να μη σκέφτεται κάτι είναι σχεδόν αδύνατο.

Συνέχισα λοιπόν να σκέφτομαι πώς πρέπει να καθαρίσω την κουζίνα.

Πώς πρέπει να βάλω πλυντήριο.

Πώς ήθελα να ετοιμάσω φρούτα για σνακ.

Συνέχισα να σκέφτομαι. Ήμουν με την κόρη μου κι αντί να απολαύσω τη στιγμή και το γεγονός ότι ήταν χαρούμενη που απλά καθόταν στην αγκαλιά μου και δεν έκανε τίποτα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι μου φαινόταν αδιανόητο το ότι δεν έκανα κάτι .

Ήθελα πραγματικά να προσπαθήσω να έχω μια χαλαρή μέρα, να μην κάνω το παραμικρό.

Πραγματικά το έκανα.

Ζούμε με την οικογένειά μου στη νότια Ιταλία και για μια εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας παραμείναμε κλεισμένοι στο σπίτι .

Γεμίσαμε τις ημέρες μας με παιχνίδια, ανάγνωση, χειροτεχνίες, μαγείρεμα, μπάνιο, κ.λπ. Εκτός από τη φροντίδα της κόρης μου πέρασα επίσης τον χρόνο μου δουλεύοντας. Έτσι, σήμερα, ήθελα πραγματικά να χαλαρώσω και να προσπαθήσω να αποβάλω την κούραση της προηγούμενης εβδομάδας.

Μέχρι και φαγητό αποφάσισα να παραγγείλουμε.

Μα στο στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σκεφτόμουν "γιατί να πάρουμε από έξω; Υπάρχει ήδη τόσο πολύ φαγητό στο ψυγείο. Γιατί να ξοδέψω χρήματα όταν μπορώ εύκολα να ετοιμάσω το δείπνο; "

Το να είσαι μαμά σημαίνει να μαθαίνεις πότε να σταματάς και να χαλαρώνεις αν και για πολλές, αυτό φαίνεται αδύνατο.

Γιατί;

Επειδή οι μαμάδες δεν σταματούν ποτέ.

Είμαστε ατρόμητες. Αδίστακτες. Είμαστε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Είμαστε ασταμάτητες. Ενώ τα καθήκοντα της μητέρας μπορεί να φαίνονται σχετικά «ελαφριά» στον έξω κόσμο , υπάρχουν κυριολεκτικά εκατό εκατομμύρια τρόποι που μια μητέρα γεμίζει την ημέρα της. Για όσες ήταν δραστήριες και πριν γίνουν μητέρες, είναι τώρα ακόμη πιο δύσκολο να βρουν μια ισορροπία και να γνωρίζουν πότε να αφήσουν τον εαυτό τους να χαλαρώσει.

Για τις μαμάδες, όπως εγώ, φαίνεται να είναι αδύνατο να κάθονται ακίνητες και να μην κάνουν κάτι, γιατί στο μυαλό τους, υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να γίνει. Είτε για τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τους συζύγους μας, είτε για το νοικοκυριό, μερικές φορές είναι αδύνατο να μη σκεφτούμε τι θα μπορούσαμε ή τι θα έπρεπε να κάνουμε.

Ωστόσο, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσουμε.

Σταματήστε και καθίστε ακίνητες. Σταματήστε και ρίξτε ρυθμούς. Σταματήστε και χαλαρώστε.

Εμείς οι μητέρες πρέπει να θυμόμαστε ότι τα πράγματα θα γίνουν, θα βρεθεί τρόπος. Επειδή οι μητέρες μπορούν να χειριστούν κυριολεκτικά τα πάντα. Πάντα το έκαναν και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Πηγή: cafemom.com/ Caroline Chirichella

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved