Αυτή η μαμά δίνει τη δική της συμβουλή για τον ύπνο του μωρού

Μετά από τη γέννηση τριών παιδιών έχει καταλήξει ποια είναι η καλύτερη λύση για να κοιμάται ήρεμα το μωρό αλλά και η μαμά.

Αυτή η μαμά δίνει τη δική της συμβουλή για τον ύπνο του μωρού
φώτο: Instagram @ fitmomma4three

Δεν υπάρχει νέα μαμά που να μην έχει ταλαιπωρηθεί από τον άστατο ύπνο του μωρού. Αν είναι από τις τυχερές, συνήθως ξυπνάει το βράδυ μόνο μεταξύ των γευμάτων, διαφορετικά απλά ξεχνάει τι σημαίνει …ύπνος.

Η Melanie Darnell, blogger και μητέρα τριών παιδιών μοιράστηκε στο Insragram τη δική της εμπειρία σχετικά με τον ύπνο των μωρών της , διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόθεσή της δεν είναι να ακυρώσει τις υποδείξεις των γιατρών. Απεναντίας…

«Πολύτιμος ύπνος . Έψαχνα για μια φωτογραφία στο τηλέφωνο του συζύγου μου και βρήκα αρκετές φωτογραφίες σαν αυτή ... εγώ και ο Milo να κοιμόμαστε αγνοώντας ότι κάποιος μας φωτογράφιζε.

Η συμβουλή μου ως «έμπειρη» μαμά (αν υπάρχει) ή η προσωπική μου πρακτική όσον αφορά τον ύπνο είναι να κάνετε αυτό που σας βολεύει. Για να λειτουργήσετε ως άνθρωπος χρειάζεστε ύπνο .... οπότε πρέπει να κάνετε ό, τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας για να ικανοποιήσετε αυτή τη βασική ανάγκη.

Με τον Sage (το μεγαλύτερο παιδί μου), είχα εμμονή με την τήρηση όλων των κανόνων και ανησυχούσα για τις κακές συνήθειες ύπνου. Δούλεψε. Τότε ήρθε η Olive και όλοι οι κανόνες πήγαν περίπατο.

Δεν κοιμόταν μόνη της στην κούνια αλλά πάνω μου. Όμως, καθώς μεγάλωνε και αισθανόταν ασφαλής, μετακόμισε στο δωμάτιό της όπου εξακολουθεί να κοιμάται μπρούμυτα, μέχρι σήμερα.

Έτσι, αυτή τη φορά με τον Milo ακολούθησα τις ανάγκες του. Έκανα αυτό που ζητούσε. Τις πρώτες εβδομάδες κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα έτσι.


https://www.instagram.com/p/BYI-NREDatQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έπειτα ήρθε στον κρεβάτι μας και στη συνέχεια «μετακόμισε» στο λίκνο , πλάι μας.

Για εμάς λειτουργεί.

Στα σχέδιά μας είναι να τον μεταφέρουμε στο δωμάτιό του μόλις γίνει 6 μηνών, όπως κάναμε με τους Sage και Olive, δεδομένου ότι κοιμάται συνεχόμενα 8 ώρες μεταξύ των γευμάτων.

Προφανώς και δεν είναι στις προθέσεις μου να παρακάμψω τις συμβουλές των ειδικών και των γιατρών. Απλά μοιράζομαι τις σκέψεις μου λέγοντας ότι μερικές φορές απλά πρέπει να ακολουθήσετε αυτό που λειτουργεί για εσάς, να ακούσετε τις ανάγκες του παιδιού σας και να έχετε πίστη ότι δεν θα κοιμούνται στο κρεβάτι σας μέχρι την εφηβεία».

Πηγή: Instagram@fitmomma4threefitmomma4three

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved