Μεγαλώνοντας ένα παιδί χάνεις το μυαλό σου αλλά βρίσκεις την ψυχή σου

Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες για εμένα σε ό,τι είχε να κάνει με την μητρότητα.

Μία Μαμά
Μεγαλώνοντας ένα παιδί χάνεις το μυαλό σου αλλά βρίσκεις την ψυχή σου

Δεν μπορώ να συγκρίνω αυτόν τον ρόλο με κανέναν άλλο και η αλήθεια είναι ότι είναι το ίδιο δύσκολη η μητρότητα όσο η επιβράβευσή της.

Ήταν πιο εύκολο να μεγαλώνω τα υποθετικά μου παιδιά πριν γίνω στην πραγματικότητα μητέρα και ενώ μπορεί να δείχνω ότι τα καταφέρνω μια χαρά, τις περισσότερες μέρες όμως, ανυπομονώ να πάω για ύπνο.

Είναι καταπληκτικό που τα δυο μου παιδιά έχουν ακριβώς, 18 μήνες διαφορά. Μοιάζουν σαν δίδυμα και είναι τόσο διαφορετικά.

Μπορώ να δω τον εαυτό μου στο καθένα από αυτά, αλλά επίσης παρατηρώ πόσο μοναδικές και υπέροχες είναι οι προσωπικότητές τους. Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που έχω πάρει μέχρι στιγμής, είναι ότι έχω μάθει ποια είναι και τα μεγαλώνω με βάση τις δικές τους δυνάμεις, τις αδυναμίες τους, τις ανάγκες τους και τις δυνατότητές τους. Δεν τα μεγαλώνω με τα δικά μου θέλω, δημιουργώντας δύο ανθρώπους έτσι όπως εγώ τους θέλω.

Τα παιδιά μου, μου μαθαίνουν πράγματα, όπως εγώ μαθαίνω σε εκείνα.

Η Olivia είναι ένα λουλούδι, εξαιρετικά δοτική, νοιάζεται για τους άλλους και είναι καλή και άγρια μαζί. Η Emily είναι λογική, λίγο ντροπαλή και θέλει να είναι το αφεντικό σε όλα.

Αποδεχτείτε τα παιδιά σας όπως είναι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να συνδεθείτε μαζί τους.


https://www.instagram.com/p/COqNwLnH7wO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έμαθα ότι τα παιδιά χρειάζεται να μάθουν πρώτα να αγαπούν τους εαυτούς τους και μετά τους άλλους. Μην σπαταλάτε χρόνο προσπαθώντας να τα αλλάξετε κριτικάροντάς τα.

Εγώ τα αναγνώρισα, τα τίμησα και τα βοήθησα να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους. Αυτό έγινε προτεραιότητά μου. Θέλω πάντα να είναι οι εαυτοί τους με τρόπο δημιουργικό και παραγωγικό.

Επειδή η Olivia είναι άγρια ψυχή, μπλέκει πάντα σε μπελάδες. Άλλά μέσα από αυτούς τους μπελάδες θέλω να μάθει να βγαίνει ασφαλής και να είναι υπεύθυνη. Αυτό είναι καθήκον μου να της το μάθω. Επειδή η Emily είναι το "αφεντικό" και συνάμα είναι και λογική, πάντα ζητά πράγματα από το να πάρει πρωτοβουλίες. Και όταν ανοίγει το στόμα της είναι καθήκον μου να της μάθω να κάνει ένα διάλειμμα ώστε να καταλάβει, να σεβαστεί και έπειτα να πράξει.

Όταν δυσκολεύομαι σε κάποιες καταστάσεις, προσπαθώ να θυμάμαι ότι στα 35 μου ακόμη μαθαίνω πράγματα. Πράγματα, που έπειτα τα μαθαίνω με τη σειρά μου σε εκείνα. Επίσης, προσπαθώ να θυμάμαι ότι ενώ εκνευρίζομαι κάποιες φορές, έχω δύο υγιή παιδιά. Δεν χρειάζομαι κάτι άλλο πέρα από το να είναι καλά στην υγεία τους.

Η μητρότητα είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά αν τα παρατήσεις, θα καταστρέψεις τη σχέση που έχεις με τα μοναδικά αυτά πλάσματα. Τα παιδιά σου. Μέσα από τη μητρότητα, έχεις την ευκαιρία να μάθεις από αυτά και από τις μοναδικές τους προσωπικότητες.

Οπότε μαμάδες, κλείνοντας θέλω να θυμάστε... Μπορεί μέσα στην μητρότητα να χάνετε το μυαλό σας... αλλά επίσης θα βρείτε την ψυχή σας.

Jackie.The.Brand @Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved