Η εξομολόγηση αυτής της μαμάς για το σώμα της θα σας συγκινήσει

«Κλαίω γνωρίζοντας ότι το σώμα μου είναι άσχημο.»

Η εξομολόγηση αυτής της μαμάς για το σώμα της θα σας συγκινήσει
instagram @jessborjon

Οι περισσότερες γυναίκες μετά τη γέννα νιώθουν άβολα με το σώμα τους. Ακόμα κι αν χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης, έχουν να αντιμετωπίσουν την χαλάρωση της κοιλιάς, τις ραγάδες, το λίπος στην περιοχή της μέσης.

Αυτή η εικόνα συχνά επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία τους για αρκετό καιρό.

Το ίδιο συνέβη και με αυτή τη μαμά που σε ένα ποστ της στο Instagram περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τι αισθάνεται κάθε φορά που κοιτάζεται στον καθρέφτη.


https://www.instagram.com/p/CPgmSl2guH1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

« Δεν θα πω ψέματα ότι όταν κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη βλέπω ένα όμορφο σώμα. Δεν το βλέπω. Το αντίθετο θα έλεγα.

Νιώθω πόνο. Κλαίω γνωρίζοντας ότι το σώμα μου είναι άσχημο. Μερικές φορές μάλιστα πιστεύω ότι γενικά είμαι άσχημη. Δεν θα έχω ποτέ αυτό που θεωρείται ως «τέλειο σώμα». Αντ 'αυτού, έχω μια κοιλιά που τεντώθηκε στο μέγιστο και ποτέ μα ποτέ δεν θα είναι ξανά ίδια.

Ένα σώμα που παραβιάστηκε.
Βλέπω ελαττώματα.
Ντροπή.
Μερικές φορές, αηδία.
Ραγάδες.
Χαλαρό δέρμα.
Ουλές.

Προσπαθώ να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να θυμηθώ πόσο ισχυρή και δυνατή είμαι. Πώς αυτό το σώμα που τώρα δεν αγαπώ, «λέει» μια ιστορία. Την δική μου ιστορία. Αφηγείται το πόσο μακριά έχω φτάσει. Πόσο έχω αγωνιστεί, όλα όσα έχω περάσει.

Αφηγείται την ιστορία των παιδιών μου. Πώς δεν τα έφερα μόνο στον κόσμο, αλλά τα τάισα με αυτό το σώμα. Λέω στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα το αγαπήσω βαθιά το σώμα μου για όλα όσα πέρασε.

Αυτό είναι το ταξίδι μου μετά τον τοκετό και το μοιράζομαι μαζί σας. Δεν είναι ίδιο για όλες τις γυναίκες. Για άλλες είναι ευκολότερο και για άλλες όχι. Αυτή τη φορά .... το δικό μου είναι δύσκολο, αλλά ξέρεις τι; Θα το ξεπεράσω. Για μένα, για τους γιους μου, για την κόρη μου».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved