Αυτή η μαμά εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είστε αυστηρές με το σώμα σας

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει πάντα αυτό που βλέπετε, μην είστε σκληρές με τον εαυτό σας.

Αυτή η μαμά εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είστε αυστηρές με το σώμα σας
instagram @mamameganstevens

Η Megan Stevens, μητέρα δύο παιδιών, μοιράζεται τη δική της εμπειρία για το πώς ένιωθε κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη, μήνες μετά και τη δεύτερη γέννα.

Το μήνυμά της; Προσπαθήστε να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας…

« 9 μήνες μέσα, 4 εβδομάδες έξω, 7 μήνες έξω.

Είμαι τόσο σκληρή με το σώμα μου, όμως υποσχέθηκα ότι αυτή τη φορά δεν θα ήμουν, θα έδειχνα επιείκεια αλλά είμαι άνθρωπος.

Δεν έχω προσπαθήσει να κάνω δίαιτα και ναι, ξέρω ότι χρειάζεται χρόνο μετά την γέννα μέχρι ν΄αρχίσω να θυμίζω τον παλιό εαυτό μου και να νιώσω ότι είμαι εγώ ξανά.

Κάθε μία από τις δύο γέννες με άλλαξε με πολλούς τρόπους, συναισθηματικά και σωματικά, χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου, αλλά κερδίζεις ένα άλλο, που είναι ακόμα καλύτερο!

Όταν κοιτάζω τέτοιες φωτογραφίες, με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο απίστευτο είναι το σώμα μας και πόσο ευγνώμων πρέπει να αισθάνομαι για το δικό μου, για ό, τι έχει κάνει για μένα και για όλα όσα μου έδωσε.

Βέβαια μου στέλνει και ...μηνύματα ειδικά όταν ακούω μια φωνή απογοητευμένη, να μου λέει ότι ακόμα δεν χωράω σε κανένα από τα παλιά μου ρούχα!

Είναι απλώς μια υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και όμορφοι, οπότε μην ξεχάσετε να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας».


https://www.instagram.com/p/CL6zUcxh8tX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πότε επανέρχεται το σώμα μας μετά τη γέννα;

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης έχει άμεση σχέση και με το σύνολο των κιλών που πήρατε. Αν λοιπόν τα συνολικά κιλά της εγκυμοσύνης ήταν 10-14, μπορείτε να ελπίζετε ότι με σωστή διατροφή και χωρίς στερήσεις, μπορείτε να τα χάσετε σε λιγότερο από τρεις μήνες ( υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο κάθε γυναίκα χάνει περίπου 5,5 κιλά στη γέννα).

Εάν τα κιλά είναι πάνω από 17, τότε θα χρειαστείτε περίπου 5-6 μήνες. Φυσικά αυτό εξαρτάται κι από τον μεταβολισμό της κάθε γυναίκας.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κογκρέσο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), οι νέες μαμάδες χάνουν περίπου 10 κιλά μέσα σε ένα μήνα μετά τον τοκετό! Επειδή αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τουλάχιστον για τις γυναίκες της Μεσογείου, φροντίστε να ξεκινήσετε την προσπάθεια να χάσετε κιλά, χωρίς άγχος αλλά με επιμονή και καλή ψυχική διάθεση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved