Τι πρέπει να κάνεις αν χάσεις το παιδί σου μέσα σε πολύ κόσμο

Tο viral βίντεο στο Tik Tok.

Τι πρέπει να κάνεις αν χάσεις το παιδί σου μέσα σε πολύ κόσμο

Ως γονείς ξέρουμε πολύ καλά πως το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορεί να μας συμβεί, είναι να χάσουμε το παιδί μας από τα μάτια μας. Σε μια μεγάλη παιδική χαρά, σε ένα πάρκο σε ένα εμπορικό, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να σου προκαλέσει μεγαλύτερη ταχυκαρδία από το να μην μπορείς να βρεις που είναι το παιδί σου.

Ειδικά στην περίπτωση που μιλάμε για ένα νήπιο το οποίο απομακρύνθηκε σε κλάσμα δευτερολέπτου και δεν μπορεί να σε ψάξει το ίδιο, είναι σημαντικό να ξέρεις τα βήματα που πρέπει να κάνεις.

Η Jess Martini, μαμά τριών παιδιών και Tik Toker έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο έχει γίνει viral δίκαια. Γιατί όπως εξήγησε η Martini αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και στους καλύτερους γονείς.

Βήμα πρώτο, μην ξεκινήσεις



Βήμα πρώτο: Μην ξεκινήσεις να ψάχνεις το παιδί σιωπηλά. Ξεκινάς φωνάζοντας αλλά ΟΧΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

Ξεκινάς περιγράφοντας το παιδί, τα ρούχα και τα παπούτσια του. Αν κάποιος έχει όντως το παιδί και ακούσει το όνομά του θα το χρησιμοποιήσει για να το κάνει να νιώσει οικεία.

Λες ψάχνω ένα αγόρι πέντε ετών, με κοντά καφέ μαλλιά, καφέ μάτια, λευκό δέρμα, κόκκινη μπλούζα και μαύρο παντελόνια και μαύρα αθλητικά παπούτσια. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

Βήμα δεύτερο: Όποιος μπορεί πρέπει να σε βοηθήσει, πες σε όσους θέλουν να φωνάζουν την περιγραφή μαζί σου. Τα παπούτσια είναι το πιο δύσκολο πράγμα για να το αλλάξει κάποιος που θα πάρει το παιδί, ενώ τα ρούχα αλλάζουν πιο εύκολα.

Βήμα τρίτο: Βγάλε μια ολόσωμη φωτογραφία το παιδί πριν μια βόλτα σε άγνωστο μέρος, μεγάλο πάρκο ή σημείο με πολύ κόσμο.

Βήμα τέταρτο: Τα πιο επικίνδυνα σημεία, όπως μια πισίνα ή η θάλασσα ή ένας γκρεμός ή φωτιά, είναι εκείνα που θα πρέπει να δεις πρώτα.

Βήμα πέμπτο: Ζήτα από κάποιον να καλέσει την αστυνομία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved