Είδα την ταινία «Pieces of a Woman» και η σκηνή του τοκετού με συγκλόνισε

Μια συγκλονιστική ιστορία για έναν τοκετό στο σπίτι που όλα πήγαν στραβά.

Είδα την ταινία «Pieces of a Woman» και η σκηνή του τοκετού με συγκλόνισε

Εγώ από την άλλη, είχα λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα δει την ταινία του Netflix, Pieces of a Woman ή στα Ελληνικά, «Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας».

Αρχικά, είχα αποφασίσει να την προσπεράσω εξαιτίας του πρωταγωνιστή Shia LeBouf και των κατηγοριών του για βίαιη συμπεριφορά στις συντρόφους του.

Ευτυχώς, η υποψηφιότητα της Vanessa Kirby για Χρυσή Σφαίρα και το πόσο είχα αγαπήσει την ερμηνεία της ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα στο Crown, με έπεισαν να δώσω στην ταινία μια ευκαιρία.

Προσοχή: Aκολουθούν spoilers και η περιγραφή της απώλειας ενός μωρού κατά τον τοκετό.

Η ταινία είναι από τα λίγα εκείνα φιλμ που περιγράφουν με απόλυτη αλήθεια τη διαδικασία του τοκετού, τα συναισθήματα της απώλειας και της μοναξιάς που νιώθει αυτή η λεχώνα που πρέπει να επιστρέψει στη ζωή της χωρίς μωρό στην αγκαλιά της.




H συγκεκριμένη ταινία είναι η απάντηση στο γιατί πρέπει να υπάρξουν περισσότερες γυναίκες σεναριογράφοι μιας και η Kata Weber, μπορεί ως γυναίκα να μας δείξει την αλήθεια του τοκετού.

Στα 20 λεπτά που διαρκεί αυτή η γέννα στο σπίτι μέχρι τη συνταρακτική στιγμή που γεννιέται το νεκρό παιδί της Kirby νιώθεις την ίδια ζάλη και ναυτία που νιώθει η πρωταγωνίστρια.

Στα 24 αυτά λεπτά, η Kirby μας δίνει με την ερμηνεία της να καταλάβουμε τον απίστευτο πόνο την εκστατική αναμονή και την απώλεια του ελέγχου του σώματος αλλά και το θείο θαύμα της γέννησης του παιδιού αυτού που έμεινε ζωντανό για μερικές μόνο στιγμές.

Υπάρχουν σκηνές που είναι σκληρές, δύσκολες, ειδικά για γυναίκες που θα βλέπουν την ταινία αυτή και θα έχουν χάσει και οι ίδιες ένα παιδί. Η Kirby επιστρέφει στη δουλειά με άδεια αγκαλιά και πρέπει να δείχνει πως όλα είναι οκ ενώ την ίδια στιγμή βιώνει τα λόχεια, τις ορμόνες και την απώλεια του παιδιού της.

Στη σκηνή που ο χαρακτήρας που υποδύεται ο LeBouf πιέζει την Kirby να κάνουν έρωτα, κάθε γυναίκα θα θυμηθεί το πώς το 1/3 των νέων μαμάδων αποκαλύπτει πως έχει κάνει σεξ μετά τον τοκετό νωρίτερα από αυτό που ίδιες θα ήθελαν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς οι έγκυες γυναίκες θα φοβηθούν από τα 24 αυτά λεπτά αλλά και το μήπως οι γυναίκες όπως η Kirby βιώσουν τη μοναξιά μιας τέτοιας απώλειας και φάσης, μόνες τους.
Η ουσία που πρέπει να κρατήσεις είναι πως οι εγκυμονούσες, οι λεχώνες, δεν έχουν στήριξη από την κοινωνία και κάποιες φορές ούτε από την οικογένεια, ούτε από τον ίδιο τους τον σύντροφο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved