Μία μαμά αποκαλύπτει το μυστικό να μεγαλώνεις σωστά πέντε παιδιά

Η Chaunie Brusie, όταν έβλεπε άλλες μαμάδες με πολλά παιδιά κι αυτή είχε ένα, αναρωτιόταν πώς τα κατάφερναν.

Μία Μαμά
Μία μαμά αποκαλύπτει το μυστικό να μεγαλώνεις σωστά πέντε παιδιά

Πλέον και η ίδια είναι πολύτεκνη, έχει πέντε παιδιά, και όπως λέει σίγουρα δεν διαθέτει υπερδυνάμεις.

«Θα σας έχει συμβεί να κοιτάξετε μια μαμά με πολλά παιδιά και να σκεφτείτε: «Ουάου, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει. Εγώ "πνίγομαι” μόνο με το ένα».
Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω ένα μικρό μυστικό γ’ αυτή τη μαμά: μπορεί να φαίνεται ότι κάνει καλύτερη δουλειά από εσάς - αλλά σίγουρα όχι για το λόγο που νομίζετε.

Ίσως να φαίνεται πιο ήρεμη από εσάς γιατί έχει μερικά χρόνια εμπειρίας ώστε να γνωρίζει ότι αν το μικρό παιδί αρχίζει να κλαίει και να χτυπιέται στο σούπερ μάρκετ, δεν είναι τόσο σημαντικό γεγονός όπως το θεωρείτε εσείς που θα θέλατε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί.Αλλά μέσα σας σίγουρα "βράζει".

Και ίσως τα παιδιά της να μη συμπεριφέρονται σαν άγριες μαϊμούδες που αιωρούνται στο διάδρομο, αλλά αυτό πιθανότατα γίνεται επειδή το μεγαλύτερο παιδί κρατάει το χέρι του μικρότερου και η μαμά τους έχει εκπαιδεύσει ότι αν συμπεριφέρονται σωστά, θα μπορούν να φάνε ένα μπισκότο.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, αν κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά , αν κοιτάξετε πραγματικά , τη μαμά με τρία, τέσσερα, πέντε ή περισσότερα παιδιά, θα δείτε ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα σε εσάς και εκείνης: Έχει ήδη αποδεχτεί ότι καμία μαμά ποτέ δεν τα έχει όλα μαζί. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Ίσως να πιστεύετε ότι μια μαμά μπορεί να τα καταφέρει όλα : να φροντίζει τον εαυτό της, να αθλείται, να προσέχει την διατροφή της, να βλέπει τις φίλες της και παράλληλα να έχει τα πάντα στην εντέλεια στο σπίτι και να είναι δίπλα στα παιδιά. Όμως, εγώ δεν το πιστεύω.

Αντ 'αυτού, νομίζω ότι ο στόχος του γονιού είναι να είναι ανοιχτός στις συνεχείς αποτυχίες, ξανά και ξανά, αλλά να εξακολουθεί να αγωνίζεται για συνεχή βελτίωση.

Αν νόμιζα ότι έκανα τα πάντα «σωστά», δεν θα προσπαθούσα να μάθω τρόπους να βοηθήσω τις κόρες μου με τα θέματα που αντιμετωπίζουν. Δεν θα με ενδιέφερε να κάνω βήματα για να δοκιμάσω μια νέα στρατηγική ή τακτική που θα μπορούσε να βοηθήσει ολόκληρη την οικογένειά μου να λειτουργεί πιο ομαλά. Πιστεύω ότι
«καλοί» γονείς είναι αυτοί που αναγνωρίζουν ότι πρέπει συνεχώς να μαθαίνουν ώστε να βελτιώνονται.

Έχω πέντε παιδιά. Κι αν υπάρχει ένα πράγμα που έχω μάθει είναι ότι το να είσαι γονιός σημαίνει ότι δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις... Όταν πιστεύεις ότι έχεις βρει μια αποτελεσματική λύση για ένα πρόβλημα, εμφανίζεται ένα άλλο..

Όλοι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, συνεχώς μαθαίνουμε και αλλάζουμε, ανεξάρτητα από το αν έχουμε ένα ή πέντε παιδιά.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved