Τι θέλω για δώρο φέτος τα Χριστούγεννα; Κουράγιο

Τι μπορεί να κάνει μια μαμά όταν δεν υπάρχει ασφάλεια στον κόσμο πιά;

Μία Μαμά
Τι θέλω για δώρο φέτος τα Χριστούγεννα; Κουράγιο

Μια μαμά γράφει για εκείνο το δώρο που θέλει φέτος στις γιορτές.

"Ο σύζυγός μου με ρωτάει τι θέλω για τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο και για πρώτη φορά νιώθω ότι η απάντησή μου σε αυτήν την ερώτηση σημαίνει ότι είμαι «επίσημα» ενήλικας. Μπορεί μερικά χρόνια πριν να είχα απάντηση σε αυτό το ερώτημα, φέτος όμως η απάντησή μου ήταν αρκετά ώριμη: «Δεν χρειάζομαι τίποτα, μωρό μου».

Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι το εννοούσα πραγματικά. Δεν έπαιζα θέατρο, δεν του έκανα νάζια, αυτή τη φορά προσπαθώ να γίνω καλή μαμά, να εξοικονομήσω χρήματα και να θέλω λιγότερα. «Έσπασα» το μυαλό μου προσπαθώντας να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον μου, να ταιριάζει κάτω από το δέντρο, αλλά δεν σκέφτηκα τίποτε. Το μυαλό μου ήταν άδειο.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου, αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα που πραγματικά ήθελα, τα πράγματα που πραγματικά θέλω, δεν είχαν τιμή, δεν χρειαζόταν να τα παραγγείλω και να τα περιμένω με το κούριερ.

Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιείς εγώ και η οικογένειά μου. Δεν χρειάζομαι δώρα για να είμαι ευτυχισμένη. Δεν χρειάζομαι ένα καινούριο άρωμα ή μια μπλούζα για να μου φτιάξει τη διάθεση. Το μόνο που θέλω είναι να αποκτήσω ξανά την παλιά μου ζωή. Να βγω βόλτες με το μωρό μου. Να πάω για φαγητό με τον άνδρα μου, χωρίς να φοράω τη μάσκα στο πρόσωπο. Να αγκαλιάσω τους γονείς μου. Να φιλήσω τη γιαγιά μου και τον παππού μου. Να παρηγορήσω τη φίλη μου. Αυτό θέλω.

Το μόνο που θέλω φέτος είναι κουράγιο. Κουράγιο να συνεχίσω να προσπαθώ να τα βγάλω πέρα μέσα στο σπίτι με το μωρό. Κουράγιο να μεγαλώσω το παιδί μου σωστά. Κουράγιο να βγούμε γρήγορα από όλη αυτή την κατάσταση.

Οπότε ναι! Κουράγιο! Αυτό θέλω για δώρο φέτος τα Χριστούγεννα!".

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved