«Χρειαζόμαστε στιγμές σαν αυτήν»: Το ποστ μιας μαμάς που έγινε viral

Γιατί ταυτίστηκαν πολλές μητέρες μαζί της.

«Χρειαζόμαστε στιγμές σαν αυτήν»: Το ποστ μιας μαμάς που έγινε viral
instagram@ kimberleewanthony

Η πανδημία του κορονοιού έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στις οικογένειες και την εργασιακή ζωή.Η τηλεργασία είναι γεγονός και πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι παρουσία των παιδιών τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound, πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ εργάζονται από το σπίτι.Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά , το 22% απάντησε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα.

Στις δυσκολίες αυτές αναφέρεται και η Kimberlee μητέρα δύο μικρών παιδιών στο ποστ που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Περιγράφει πόσο δύσκολο είναι για τους γονείς με παιδιά μικρά σε ηλικία να εργάζονται από το σπίτι και παράλληλα πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι μητέρες τη στήριξη και τη βοήθεια του συζύγου τους.

«Δεν ξέρω ποιος πρέπει να το ακούσει, αλλά οι μητέρες δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι αυτές που προσπαθούν να καταφέρουν τα πάντα κάνοντας ταχυδακτυλουργικά.

Αυτή την εβδομάδα έχω διαβάσει αρκετά άρθρα για τις εξαντλημένες μητέρες και το ψυχικό φορτίο που κουβαλούν εξαιτίας της πανδημίας. Και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο, τον οποίο έμαθα από πρώτο χέρι, φέτος.

Σήμερα είχα το μηνιαίο διαδικτυακό ραντεβού για τη θεραπεία μου. Αλλά ο σύζυγός μου είχε επίσης μια συνάντηση εργασίας, κάτι που δεν το γνώριζα μέχρι σήμερα το πρωί. Προσπάθησα γρήγορα να σκεφτώ πώς θα έκανα την (αναγκαία) συνεδρία με τα δύο παιδιά. Ήμουν έτοιμη να την ακυρώσω, παρόλο που έπρεπε να γίνει…

Μετά από συζήτηση με τον σύζυγό μου καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο έτσι ώστε να είναι μαζί μου μόνο το ένα μαζί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μου.

Όταν κατέβηκα τα σκαλοπάτια είδα αυτό.


https://www.instagram.com/p/CGlpfrtgnEx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χρειαζόμαστε περισσότερες στιγμές σαν αυτήν. Περισσότερα ίσα φορτία από τους συνεργάτες και την κοινωνία.

Οι κόρες και οι γιοι μας θα μας ευχαριστούν μια μέρα για αυτό.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved