Αυτή η μαμά κάνει μια ειλικρινή εξομολόγηση για το πώς βιώνει τη μητρότητα

Μέσα σε λίγες γραμμές εκφράζει όλα όσα νιώθει ως μαμά.

Αυτή η μαμά κάνει μια ειλικρινή εξομολόγηση  για το πώς βιώνει τη μητρότητα

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μαμά θέλει να μοιραστεί μέσα από τα social media συναισθήματα και σκέψεις για τη μητρότητα.Κάθε μ'ια έχει τη δική της προσωπική εμπειρία να μοιραστεί θέλοντας στις περισσότερες περιπτώσεις να στείλουν όλες τους ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι οι δύσκολες μέρες είναι παροδικές.

Εκείνο που μετράει είναι να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και να πάψουν να επηρεάζονται από τις γνώμες των άλλων. Αυτό πιστεύει και η μαμά που δημοσιεύσε αυτή τη φωτογραφία περιγράφοντας πώς είναι η εμπειρία της ως μαμά:


https://www.instagram.com/p/CG-FGpiD4pP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Έτσι βιώνω εγώ τη μητρότητα. Υπερβολικά κουρασμένη λόγω της αϋπνίας και με ένα μωρό που βγάζει δόντια.

Το στήθος μου είναι γεμάτο γάλα και πρέπει να το αντλήσω… Τελευταία αισθάνομαι άβολα με το δέρμα μου ενώ παράλληλα πιέζομαι με το σπίτι, τη δουλειά τους φίλους μου.

Η λίστα είναι μεγάλη.

Και τι κάνουμε συνήθως όταν νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα; Τα καταπιέζουμε. Καλύπτοντάς τα σαν να μην υπάρχουν.

Το έκανα πολλές φορές από φόβο για το τι θα σκέφτονταν ή θα έλεγαν οι άλλοι. Ειδικά όταν σου λένε «είσαι τυχερή που μπορείς να θηλάσεις» ή « μπορείς να κάνεις παιδιά. Σταμάτα να παραπονιέσαι».

Ξέρω ότι είμαι τυχερή.

Είμαι τόσο ευγνώμων για τη ζωή που μου δόθηκε ... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου επιτρέπεται να νιώσω και να εκφράσω τι μου συμβαίνει σήμερα! Είναι το δικό μου ταξίδι. Και είναι διαφορετικό από το δικό σας.

Αυτό που νιώθετε τώρα είναι δικαιολογημένο! Και πρέπει να το εκφράσετε. Δεν είναι ότι παραπονιέστε. Δεν είναι εγωιστικό. Είστε ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Και πρέπει να επιτρέπουμε όλοι στον εαυτό μας να νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα. Είμαστε σε θέση να τα επεξεργαστούμε και η ψυχική μας υγεία θα βελτιωθεί.

Να ξέρετε λοιπόν ότι μπορείτε να εκφράζετε το πώς νιώθετε . Ό, τι κι αν είναι αυτό. Επειδή προέρχεται από εσάς που είστε μαμά... Δεν κρίνεστε για τους αγώνες σας.

Είστε δυνατές για να μιλήσετε και να αλλάξετε τη γνώμη του άλλου. Και ειδικά για τον εαυτό σας».

Φωτο: Instagram@cutemombaby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved