Γέννησε πρόωρα και η φωτογραφία της συγκινεί

Η μαμά της Adeline έχει τον λογαριασμό She Got Guts στο Instagram. Ποια είναι η Adeline; Ένα μικρό πρόωρο θαύμα!

Μία Μαμά
Γέννησε πρόωρα και η φωτογραφία της συγκινεί

Η Adeline Belle γεννήθηκε την 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και ζύγιζε μόνο 680 γραμμάρια. Πέρασε 114 μέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και κατάφερε να επιβιώσει. Γι' αυτό και η μητέρα της την αποκαλεί ένα μικρό πρόωρο θαύμα.

Για την μικρή Adeline γράφει και κάνει αναρτήσεις μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μια τέτοια ανάρτηση ήταν και εκείνη που συνόδευε την φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω.

«Δημοσιεύω αυτή τη φωτογραφία και αυτή την ιστορία κάθε χρόνο, τέτοια εποχή.

Μια μέρα μας κάλεσαν από τη ΜΕΝΝ και έπρεπε να πάμε εκεί αμέσως. Η Addie δεν ήταν καλά και έπρεπε να ετοιμάσω μια τσάντα επειδή θα διανυκτερεύαμε εκεί. Όταν φτάσαμε στη ΜΕΝΝ, είδαμε κόσμο μαζεμένο στη θερμοκοιτίδα της. Καθώς πλησιάζαμε, είδαμε τα θλιμμένα τους πρόσωπα. Μας κοιτούσαν με μάτια που ζητούσαν συγγνώμη... Ακόμη και εσείς θα μπορούσατε να δείτε την ανησυχία στα πρόσωπά τους. Αυτό δεν μας βοήθησε. Αν και νιώθαμε ότι κάτι πάει στραβά, νιώθαμε κάπως καθησυχασμένοι επειδή δεν κινούνταν. Η Adie φαινόταν διαφορετική. Το συνήθως ροζ δέρμα της ήταν γκρίζο-μπλε. Είχε ήδη το σωλήνα εξαερισμού στο λαιμό της. Η κοιλιά της ήταν τεράστια και τόσο τεντωμένη που μπορούσες να δεις κάθε φλέβα. Δεν κουνιόταν. Με δυσκολία άνοιξε τα μάτια της και αυτό συνέβη μόνο μία φορά. Είχε καλώδια στο χέρι και το πόδι της. Κάθε χορδή της καρδιάς μας εκείνη τη στιγμή κόπηκε. Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι πριν λίγη ώρα. Χαίρομαι που δεν την είδαμε χειρότερα. Δεν μπορούσα να τη βλέπω έτσι. Ένιωσα ότι όλη η πρόοδος που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες κατέρρευσε, σε μια στιγμή.

Είχε Νεκρωτική εντεροκολίτιδα (ΝΕΚ) μια πολυπαραγοντική νόσος που προκαλεί οξεία νεκρωτική ισχαιμία και μπορεί να προσβάλλει τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο. Είναι η πιο συχνή, σοβαρή και πολλές φορές θανατηφόρα νόσος του γαστρεντερικού συστήματος των πρόωρων νεογνών και ο νούμερο ένα λόγος από τον οποίο πεθαίνουν τα μωρά στη ΜΕΝΝ. Επιβίωσε ... μόνο το 50% επιβιώνει!».


https://www.instagram.com/p/CE6nYLJBhD6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μαμά της Αddie δημοσιεύει αρκετές φωτογραφίες της μικρής, δείχνοντάς μας ότι πια έχει μεγαλώσει και δεν θυμίζει σε τίποτε το μικροσκοπικό πλασματάκι που έφερε στον κόσμο.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram αλλά και το blog που διατηρεί, δίνει δύναμη και συμβουλεύει άλλους γονείς που γεννούν πρόωρα τα παιδιά τους.

Δείτε μερικές φωτογραφίες της Adeline, στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved