Πανεύκολο και νόστιμο κριθαράτο με γαρίδες - Έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά (vid)

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή.

Mamatsita
Πανεύκολο και νόστιμο κριθαράτο με γαρίδες - Έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά (vid)

Η γαριδομακαρονάδα είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Σαρακοστής (και όχι μόνο).

Αν θέλεις όμως να κάνεις μια … αλλαγή στο μενού, σου προτείνω να ετοιμάσεις αυτό το πανεύκολο και πολύ νόστιμο κριθαράκι με γαρίδες, που έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα.

Ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά!!!.

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή. Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει !

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γλ. γλυκό μπούκοβο
  • 350 γρ. μέτριο κριθαράκι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού

Διάβασε και δες πώς γίνεται το κριθαρότο με γαρίδες



  • Ξεκινώ με ένα μπολ στο οποίο βάζω το αλεύρι με την πάπρικα και το αλάτι με το πιπέρι.
    Τα ανακατεύω απαλά και αλευρώνω εκεί ελαφρά τις γαρίδες*.
  • Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος βάζω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρω τις γαρίδες για 2 – 3 λεπτά.
    Στη συνέχεια τις μεταφέρω σε πιάτο.
  • Στο ίδιο σκεύος συμπληρώνω λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω το σκόρδο (λιωμένο) και το μπούκοβο.
  • Προσθέτω το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύω να λαδωθεί καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτω ζεστό νερό κι ανακατεύω κατά διαστήματα έτσι ώστε να είμαι σίγουρη πως δεν θα κολλήσει το κριθαράκι.
    Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, συμπληρώνω πάντα ζεστό.
  • Μαγειρεύω το κριθαράκι για 7-8 λεπτά, έτσι ώστε να είναι al dente.
    Το κριθαράκι συνεχίζει να βράζει για μερικά επιπλέον λεπτά, ακόμα κι όταν έχουμε σβήσει τη φωτιά.
  • Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο, βάζω μέσα τις γαρίδες, τον ψιλοκομμένο άνηθο κι ανακατεύω απαλά.
  • Σερβίρω το φαγητό στο πιάτο και το πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού.

Σημείωση
* Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα γαρίδες αποφλοιωμένες, καθαρισμένες από το εντεράκι τους αλλά με την ουρίτσα τους.
Τις ξεπάγωσα, τις άφησα να στραγγίσουν και τις σκούπισα ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας πριν τις αλευρώσω.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved