Χοιρινή τηγανιά με μήλα - Πρέπει οπωσδήποτε να τη φτιάξετε

Η χοιρινή τηγανιά με μήλα, είναι μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή!

Mamatsita
Χοιρινή τηγανιά με μήλα -  Πρέπει οπωσδήποτε να τη φτιάξετε

Ετοιμάζεται σε λιγότερο από μία ώρα και παρόλο που είναι μια γρήγορη συνταγή που σε βγάζει από την σπαζοκεφαλιά του «τι να μαγειρέψω σήμερα που δεν έχω και πολύ χρόνο»!

Ο συνδυασμός του χοιρινού κρέατος με μήλο, είναι συνδυασμός επιτυχίας κι εδώ, με την προσθήκη της γλύκας και της νοστιμιάς του πράσου, η τηγανιά αυτή μεταμορφώνεται σε κάτι νόστιμα γρήγορο μεν, αλλά και σε ένα φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ακόμα και στα πιο «επίσημα», εορταστικά ή Κυριακάτικα τραπέζια δε!

xoirini tigania 2

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
2 κ σ ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες *
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
1 κ γλ κάρι
από 1 κ γλ θυμάρι & δεντρολίβανο
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κ σ μουστάρδα απαλή
1/2 κ σ μέλι

Εκτέλεση:
Σ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρω στο ελαιόλαδο και το βούτυρο τις χοιρινές μπουκίτσες.
Τις σοτάρω για περίπου 5-7 λεπτά. Θα πρέπει εξωτερικά να αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τις αφαιρώ από το σκεύος.
Στο ίδιο σκεύος, σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο σε ροδέλες για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να καραμελώσουν.
*Χρησιμοποιώ το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος του πράσου.
Το σκούρο πράσινο μέρος είναι πιο σκληρό και σ’ αυτή την συνταγή δεν το χρησιμοποιώ.
Βάζω πίσω στο σκεύος το χοιρινό, προσθέτω τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, το κάρι, τα μυρωδικά και το νερό κι ανακατεύω.
Σκεπάζω το φαγητό και το αφήνω να σιγοβράσει για 25-30 περίπου λεπτά.
Αν χρειαστεί συμπληρώνω χλιαρό νερό.
Όση ώρα βράζει το χοιρινό, καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε κύβους στο μέγεθος που έχουν οι μπουκίτσες του κρέατος.
Για να μην μαυρίσουν τα μήλα, τα ραντίζω με μερικές σταγόνες λεμονιού
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω την μουστάρδα και το μέλι και την προσθέτω μαζί με τα μήλα στο χοιρινό, πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Σκεπάζω και πάλι το φαγητό, το αφήνω για 5 λεπτά να βράσει και στη συνέχεια σβήνω την φωτιά.

Σημειώσεις

Η χοιρινή τηγανιά με μήλα, ταιριάζει υπέροχα με έναν βελούδινο πουρέ πατάτας, ή με ρύζι basmati ή ρύζι για πιλάφι, αλλά και με πατάτες τηγανιτές.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved