Λαχταριστό και ζουμερό κέικ με μήλα και κανέλα

Μήλο και κανέλα! Ο απόλυτος φθινοπωρινός συνδυασμός!

Mamatsita
Λαχταριστό και ζουμερό κέικ με μήλα και κανέλα

Εδώ χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν ένα υπέροχο, αφράτο κέικ που θα σου θυμίσει κάπως τη λογική της ανάποδης μηλόπιτας. Μόνο που εδώ δεν θα χρειαστεί να αναποδογυρίσεις κάτι.

Ένα φθινοπωρινό (και όχι μόνο ) κέικ με μαύρη ζάχαρη που μετατρέπεται εύκολα και σε ένα dairy free (δίχως γαλακτοκομικά) κέικ, αν αντικαταστήσεις το βούτυρο με μαργαρίνη. Η επάλειψη του με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο θα του προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά.

Υλικά:
170 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου*
170 γρ μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
270 γρ φαρίνα**
1 ½ κ γλ κανέλα
3 μήλα***
για την επάλειψη
1 ½ κ σ μαρμελάδα βερίκοκο****

Σημειώσεις
* Αν αντικαταστήσεις το βούτυρο με μαργαρίνη, θα έχεις ένα κέικ μήλο κανέλα χωρίς γαλακτοκομικά.
** Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φαρίνα ολικής αλέσεως.
*** Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε μήλα προτιμάμε να τρώμε.
**** Εκτός από μαρμελάδα βερίκοκο, το κέικ ταιριάζει επίσης με μαρμελάδα μήλο, κυδώνι ή καρότο. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μαρμελάδα, μπορείς να πασπαλίσεις το κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη με κανέλα.

Εκτέλεση:
1. Ξεκινώ προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Σ΄ένα βαθύ μπολ χτυπώ το βούτυρο και την ζάχαρη.
3.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτω ένα ένα τα αυγά, τη φαρίνα και την κανέλα.
4. Βάζω τον χυλό σε φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
5. Καθαρίζω και κόβω τα μήλα σε τετάρτα. Τα ραντίζω με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

keik me milo kai kanela 4


6. Τα χαράζω ελαφρά με ένα μαχαίρι και τα τοποθετώ στην επιφάνεια του κέικ. Αν χρειαστεί κόβω και σε μικρότερα κομμάτια.

keik me milo kai kanela 3


7. Ψήνω στο φούρνο για μία ώρα περίπου ή μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι, να βγαίνει καθαρό.
Αν το κέικ έχει πάρει χρώμα αλλά δεν έχει ψηθεί, τότε σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνω για 10 περίπου ακόμα λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
8. Αλείφω το κέικ, όσο είναι ζεστό με την μαρμελάδα βερίκοκο.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved