Κέικ πορτοκαλιού χριστουγεννιάτικο χωριό - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν

  • Φτιάξτε για τις γιορτές αυτά τα κεκάκια - σπιτάκια
  • Από τα ωραιότερα κέικ πορτοκαλιού που έχετε δοκιμάσει
Mamatsita
Κέικ πορτοκαλιού χριστουγεννιάτικο χωριό - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν

Τις εορταστικές μου συνταγές τις ξεκινώ φέτος με αυτά εδώ τα κεκάκια χριστουγεννιάτικο χωριό.

Τα έχω λατρέψει αυτά τα σπιτάκια. Έκανα μια δυο μικρές παραλλαγές της συνταγής και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Και γευστικά αλλά και εμφανισιακά.

Μα δεν είναι υπέροχα αυτά τα σπιτάκια; Και έγιναν τόσο αφράτα!!!

Την συνταγή την έχω κάνει αρκετές φορές από τότε που παρέλαβα την φόρμα (που παρεμπιπτόντως πρέπει να σου πω πως ήταν δώρο γενεθλίων). Μπορεί όμως να γίνει και στην δική σου κλασσική φόρμα. Θα είναι ίσως από τα ωραιότερα κέικ πορτοκαλιού που θα έχεις δοκιμάσει.

keik xristougenniatiko

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ. γλ. υγρή βανίλια
  • 2 κούπες φαρίνα (κοσκινισμένη)
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Διάβασε πως γίνεται το Κέικ πορτοκαλιού Χριστουγεννιάτικο χωριό

  • Λιώνω το βούτυρο και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτω στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο ενώ ταυτόχρονα συνεχίζω το ανακάτεμα με το μίξερ.
  • Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα, σταματώ το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα , προσθέτω την υγρή βανίλια, την κοσκινισμένη φαρίνα και το αλάτι και χτυπάω ξανά με το μίξερ.
  • Γεμίζω τη φόρμα – εδώ το κάθε σπιτάκι – και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25 περίπου λεπτά μέχρι βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνω για 10 περίπου λεπτά στην φόρμα και ύστερα αναποδογυρίζω και το αφήνω να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Αφού κρυώσει το μεταφέρω στην πιατέλα που θα σερβίρω και το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
keik xristougenniatiko2

Τι πρέπει να προσέχω για να έχω επιτυχία στα κέικ :

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.Δεν έχω κόσκινο για να κοσκινίσω το αλεύρι. Τι κάνω; Δες εδώ.

Καλές γιορτές!

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved