Τάρτα με κρέμα και ροδάκινα - Δροσερή και πεντανόστιμη

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε δοκιμάσει.

Mamatsita
Τάρτα με κρέμα και ροδάκινα - Δροσερή και πεντανόστιμη

Κάθε τέτοια εποχή και μόλις βγουν τα πρώτα ροδάκινα στους πάγκους της λαϊκής, ετοιμάζω αυτή την γλυκιά τάρτα.Είναι τέλεια για επιδόρπιο μετά από ένα Κυριακάτικο οικογενειακό ή παρεϊστικο γεύμα, ή για να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ και να κατευνάσει τις “υπογλυκαιμικές” τάσεις σου.

Υλικά

για τη βάση της τάρτας

250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι

για την κρέμα

3 κούπες γάλα
3 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας κορν φλάουρ
λίγο αλάτι
1/2 κ γλ άρωμα βανίλιας
8 ροδάκινα ώριμα
1 κ σ ζάχαρη

tarta me rodakina1

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ χτύπησε καλά το βούτυρο με τις ζάχαρες. Πρόσθεσε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις ένα μαλακό εύπλαστο ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια. Τύλιξε το με διάφανη μεμβράνη και τοποθέτησε το στο ψυγείο για όση ώρα κρατά η υπόλοιπη διαδικασία.τάρτα ροδάκινο.

Πάμε για την κρέμα τώρα. Σ’ ένα μπολ χτύπα το γάλα με τους κρόκους. Σε μια κατσαρολίτσα βάλε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίξε το μείγμα γάλα-αυγά. Ανακάτεψε καλά και ξεκίνα να βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχεις μια παχύρρευστη κρέμα. Αυτό θα σου πάρει μόλις μερικά λεπτά ανακάτεμα, κι ύστερα η κρέμα θ’ αρχίσει να σφίγγει. Μόλις έτοιμη ρίξε το άρωμα βανίλιας κι ανακάτεψε. Απέσυρε από την φωτιά και άφησε για λίγο την κρέμα να κρυώσει.

Πίσω στη ζύμη. Άπλωσε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την οποία έχεις πρώτα βουτυρώσει καλά, και ψήστη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρωματάκι. Στο μεταξύ καθάρισε και κόψε σε φέτες τα ροδάκινα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, άπλωσε πάνω την κρέμα και στρώσε τα ροδάκινα.

Πασπάλισε τα με τη μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ψήσε την τάρτα για 20 περίπου λεπτά.ροδάκινα. Άφησε την να κρυώσει και σέρβιρε όταν έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Διατήρησε την στο ψυγείο και θα δεις πως τρώγεται επίσης ευχάριστα την επόμενη, αλλά και την μεθεπόμενη μέρα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved