Πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας με μηλίτη (vid)

Κοτόπουλο κατσαρόλας με ιδιαίτερη γεύση.

Mamatsita
Πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας με μηλίτη (vid)

Έχεις μαγειρέψει ποτέ με μηλίτη; Αν όχι, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις και να ετοιμάσεις κάπως “διαφορετικά” το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. με ιδιαίτερη γεύση

Και τώρα μπορεί και να ρωτήσεις ” τι είναι ο μηλίτης;” Eίναι οινοπνευματώδες ποτό ( περιέχει 4,5% αλκοόλ) το οποίο παράγεται από την αλκοολική ζύμωση χυμού μήλων. Τον βρίσκεις σε κάβες ή στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Χρειάζονται ελάχιστα υλικά για αυτή την πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για να ετοιμάσεις για την οικογένεια σου και όχι μόνο.
Είναι πραγματικά τόσο εύκολη που μπορεί να την ετοιμάσει ακόμα και ο πιο…”αρχάριος” στην κουζίνα.

Καμία ιδιαίτερη “τεχνική”, απλά βάζεις το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνεις να μαγειρευτεί μέσα στον μηλίτη, αφού πρώτα το έχεις αλατοπιπερώσει και πασπαλίσει με κάρι.

Το κάρι (σε περίπτωση που δεν έχεις) θα μπορούσε να αντικατασταθεί από γλυκιά πάπρικα (στην ίδια ποσότητα) αλλά θα πρέπει να σου πω (γιατί το έχω δοκιμάσει και με τα δύο αυτά μπαχαρικά) πως το κάρι κρατά την πρώτη θέση εδώ και δίνει πραγματικά ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά

1 Κοτόπουλο
αλάτι – πιπέρι
1 κ. γλ. κάρι
500 ml μηλίτη
½ κούπα ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 μπουκετάκι φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Διάβασε και δες πώς γίνεται το κοτόπουλο με μηλίτη*



Ζεσταίνω μια βαθιά κατσαρόλα με καπάκι και βάζω εκεί το κοτόπουλο.
Ρίχνω 2-3 κ.σ από το ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και το κάρι και σοτάρω το κοτόπουλο κι από τις δύο μεριές ίσα να θωρακιστεί και να πάρε ένα ελαφρύ χρώμα.
Στην συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (τον μηλίτη*, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα μυρωδικά), σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω σε μέτρια θερμοκρασία για μία ώρα περίπου, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και η σάλτσα του να δέσει.

Ερωτήσεις*

Με τι μπορώ να συνοδεύσω το κοτόπουλο με μηλίτη;
Με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή πατάτες βραστές.
Μπορώ να κάνω την συνταγή χωρίς να χρησιμοποιήσω ολόκληρο κοτόπουλο;
Βεβαίως! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Στήθος Κοτόπουλο ή Μπούτι Κοτόπουλοή Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, απλά διαφέρει ο χρόνος μαγειρέματος.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved