Συνταγή για πανεύκολο και γρήγορο στρούντελ μήλου

Το στρούντελ μήλου είναι ακόμα μια γλυκιά υπέροχη συνταγή.

Mamatsita
Συνταγή για πανεύκολο και γρήγορο στρούντελ μήλου

Τι υπέροχο φρούτο το μήλο. Και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε τόσες πολλές συνταγές. Να φτιάξεις γλυκά, μηλόπιτες και κέικ. Να το βάλεις στις σαλάτες σου. Να το βάλεις στα αλμυρά σου πιάτα. Τόσες πολλές συνταγές.

Η συγκεκριμένη που σας προτείνουμε σήμερα, ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και δεν χρειάζεται πολλά υλικά, τα περισσότερα τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
Το να χρησιμοποιήσεις έτοιμο φύλλο σφολιάτας την κάνει ακόμα πιο εύκολη.

Ετοίμασε την κι εσύ κι άσε το άρωμα των μήλων και της κανέλας να πλημμυρίσει την κουζίνα σου την ώρα που ψήνεται στο φούρνο.Να θυμάσαι πως το στρούντελ το απολαμβάνεις καλύτερα ζεστό και συνοδεύεται υπέροχα με ένα φλυτζάνι αρωματικό τσάι (τι λες για μήλο κανέλα;) ή με μια κούπα καφέ.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2-3 μήλα (όποια ποικιλία επιθυμείς)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2/4 κούπας (90 γρ.) σταφίδες
  • 1/4 κούπας (50 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο κρύο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κ. γλ. μαρμελάδα βερίκοκο (προαιρετικά)
stroudel milou1

Διάβασε πως γίνεται το στρούντελ μήλου

Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα κόβω σε κύβους. Τα βάζω σε ένα μπολ, τα ραντίζω με τον χυμό λεμονιού και προσθέτω εκεί τις σταφίδες και την καστανή ζάχαρη
Στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο(κρύο) κομμένο σε κομματάκια, το αλεύρι και τα μπαχαρικά (κανέλα και μοσχοκάρυδο) και ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας πάνω στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφω στο κέντρο και κατά μήκος την μαρμελάδα βερίκοκο. Προσέχω έτσι ώστε να δημιουργήσω μια σχετικά λεπτή λωρίδα με αρκετό περιθώριο και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια, απλώνω πάνω από την μαρμελάδα το μείγμα με τα μήλα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσω λωρίδες (κι από τις δυο πλευρές του φύλλου) 2 εκ. περίπου προσέχοντας όμως να αφήσω περίπου 1,5 εκ. απόσταση από την γέμιση.
Ξεκινώντας από την κορυφή τυλίγω τις λωρίδες της σφολιάτας εναλλάξ (μία από την μία πλευρά και μία από την άλλη) πάνω από την γέμιση.
Αλείφω με το πινέλο την επιφάνεια του στρούντελ με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω τη σφολιάτα με λίγη καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ψήνω σε προσθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι η σφολιάτα να ψηθεί και να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved