Δεν τρώνε ρεβίθια τα παιδιά; Μαγειρέψτε τα με σάλτσα και κοφτό μακαρονάκι

Τα ρεβίθια μου αρέσουν πάρα πολύ! Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε και με τα παιδιά μου.

Mamatsita
Δεν τρώνε ρεβίθια τα παιδιά; Μαγειρέψτε τα με σάλτσα και κοφτό μακαρονάκι

Κάθε φορά που έφτιαχνα την αγαπημένη μου ρεβιθάδα, ήξερα πως θα κάνω χαρούμενο τον Απόστολο (βλ. μπαμπάς ) αλλά και πως κινδύνευα να μου την φέρουν καπέλο τα παιδιά μου.

Δεν την πλησίαζαν καν. Μέχρι που σκέφτηκα πως θα έπρεπε να την συνδυάσω με κάτι που αγαπάνε να τρώνε πάρα πολύ. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τα ζυμαρικά.

Γυρνώντας ένας οικογενειακός φίλος μας από το Άγιο Όρος, μου είχε πει πως είχε φάει στη Μόνη που διέμενε για κάποιες μέρες, κοκκινιστά ρεβίθια με κριθαράκι και πως ήταν υπέροχα.Τον θυμήθηκα και σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου με μακαρονάκι κοφτό.

Το κόλπο έπιασε. Πραγματικά βγήκε ένα φαγάκι πεντανόστιμο, που άρεσε και στα παιδιά.

Από τότε το ετοιμάζω αρκετά συχνά, κυρίως κατά την διάρκεια των Φθινοπωρινών και Χειμερινών μηνών.

Είναι φαγάκι comfort, όπως συνηθίζουμε να λέμε τα τελευταία χρόνια.Πολύ θρεπτικό και υγιεινό και μετατρέπεται εύκολα και σε χωρίς γλουτένη, αν χρησιμοποιήσεις ζυμαρικά χωρίς γλουτένη.Και αν δεν προσθέσεις το τριμμένο τυρί, έχεις στη στιγμή ένα πιάτο νηστίσιμο. Ένα πιάτο vegan δηλαδή, όπως κι αυτό συνηθίζουμε να λέμε τα τελευταία χρόνια.

Δοκίμασε το! Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει.

Υλικά

  • 500 γρ. κοφτό ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ντομάτα
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • 1,7 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκο βασιλικό
  • τριμμένο τυρί
  • πιπέρι

Διάβασε και δες πως γίνονται τα ρεβίθια με κόκκινη σάλτσα και μακαρονάκι κοφτό.



  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το καρότο. Τα σοτάρω για 1-2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο και τα ήδη προβρασμένα ρεβίθια.
  • Προσθέτω αλάτι – πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύω ελαφρά.
  • Χρησιμοποιώντας το εργαλείο του πουρέ, σπάω ελαφρά μερικά από τα ρεβίθια.
    Κάτι τέτοιο θα χυλώσει και την σάλτσα. Αν δεν υπάρχει το εργαλείο του πουρέ, τα ρεβίθια λιώνουν εύκολα και με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών.
    Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι τον πρώτο βρασμό.
  • Μόλις το φαγητό πάρει την πρώτη του βράση ρίχνω το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύω απαλά.
    Ανακατεύω συχνά μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό, γιατί δεν θέλω να μου κολλήσει. Κι αν χρειαστεί προσθέτω έξτρα νερό, πάντα ζεστό για να μην κόψω την βράση του φαγητού.
  • Σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και η σάλτσα του φαγητού να δέσει.
  • Σερβίρω στα πιάτα, ραντίζω με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό (όσο ακόμα έχω φρέσκο, διαφορετικά προσθέτω ξηρό), με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip:Τα ρεβίθια θα πρέπει να έχουν μουλιάσει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια θα πρέπει να σουρωθούν και να χρησιμοποιηθούν στην συνταγή από το βήμα 2. Υπάρχουν όμως και άλλες 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να βρεις στο σούπερ μάρκετ ρεβίθια κλεισμένα σε κενό αέρος (στα ψυγεία μαναβικής) ήδη προβρασμένα. Μεγάλη ευκολία. Η δεύτερη επιλογή είναι να αγοράσεις κατεψυγμένα ρεβίθια, τα οποία χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά βράσιμο για να μαλακώσουν.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved