#YummyInMyTummy: Cheesecake με σύκα στο ποτήρι

Τα σύκα δεν τ’ αγαπούσα… από την αρχή. Κι όταν λέω αρχή, εννοώ από την παιδική μου ηλικία.

Mamatsita
#YummyInMyTummy: Cheesecake με σύκα στο ποτήρι

Ενώ εξωτερικά έδειχναν μικρούλια, όμορφα και τρυφερά, μόλις τ’ άνοιγα …μ’ έπιανε μια ανατριχίλα.Με τίποτα δεν τα δοκίμαζα. Μάταια προσπαθούσε η μαμά μου να με πείσει για την γλύκα τους και τη νοστιμιά τους.

Και μου χρησιμοποιούσε και για παράδειγμα προς μίμηση την αδελφή μου, που έβαζε κάτω το μπολ με τα σύκα και το… τάραζε!!!

Και γύρω εκεί στα έντεκα μου χρόνια, έγινε το μαγικό!!!

Τέλη Αυγούστου θυμάμαι ήταν, όταν η μαμά μου μας ανακοίνωσε την απόφαση της να μετακομίσουμε στην Αθήνα.
-«Να μετακομίσουμεεεεεε; Στην Αθήναααα;»
Μεγάλο το σοκ!!!

Να έχεις ζήσει «μια ζωή» δίπλα στη θάλασσα, να μεγαλώνεις στην πιο όμορφη γειτονιά του κόσμου, να έχεις τους καλύτερους φίλους και συμμαθητές, να σε γνωρίζουν μέχρι κι οι πέτρες («εσύ δεν είσαι η μικρή του Χάρη;») και να πρέπει να τ’ αφήσεις όλα αυτά και να πας να ζήσεις … στην Αθήνα!

Την Αθήνα την είχα συνδυάσει μόνο με τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας. Μ’ έπαιρνε η μαμά μου με το λεωφορείο και με πήγαινε στο ΜΙΝΙΟΝ για να μου αγοράσει φόρεμα.

Στα μάτια μου η Αθήνα φάνταζε σαν κάτι πολύ μεγάλο, σαν κάτι τεράστιο που θ’ ανοίξει το στόμα του και θα με καταπιεί και κανένας δεν θα έλεγε «καλέ αυτή η μικρή του Χάρη, κινδυνεύει»!!!

Όταν λοιπόν το φορτηγό ξεφόρτωνε τα πράγματά μας στο καινούργιο μας τότε σπίτι, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν μια μεγάλη, τεράστια, καταπράσινη συκιά η οποία είχε ξεφυτρώσει κυριολεκτικά μέσα από τις τσιμεντένιες πλάκες του πεζοδρομίου και είχε τα κλαδιά της φορτωμένα αυτά τα γλυκά, τρυφερά, πεντανόστιμα συκαλάκια!!!

Την κοιτούσα και σκεφτόμουν πως «πρέπει ν’αντισταθώ στους φόβους μου για την καινούργια μου ζωή, ν’ ατσαλωθώ, να δυναμώσω όπως ακριβώς κι αυτή εδώ η συκιά!!!»

Κι έτσι την αγάπησα!!! Κι αυτήν και τα «παιδάκια» της. Και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή που είναι γεμάτη, εμείς οι δύο κάνουμε καλή παρέα.

Γινόμαστε η πιο γλυκιά μαρμελάδα, γινόμαστε η πιο νόστιμη σάλτσα για ψητά, γινόμαστε cheesecake!!!

Κι όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να φτιάξουμε σαντιγί, γινόμαστε αυτό το σούπερ εύκολο, σούπερ νόστιμο τύπου cheesecake σε ποτήρι που γίνεται τόσο γρήγορα κι εξαφανίζεται ακόμη γρηγορότερα.

Το «μυστικό» του κι η διαφορά από τα υπόλοιπα cheesecakes που φτιάχνεις και που φτιάχνω είναι στα μπισκότα.

Χρησιμοποιώ digestive με σύκο για ακόμη περισσότερη ένταση σ’ αυτή την ήδη υπέροχη γεύση.

Για να το φτιάξεις λοιπόν κι εσύ αν θες, θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο digestive με σύκο
  • 350 γρ. κρέμα τυριού
  • 3 κ σ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος και
  • σύκα

Δες πώς θα φτιάξεις τη συνταγή βήμα-βήμα στη gallery που ακολουθεί:

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved