Ποιες τροφές επιβραδύνουν την περίοδο και ποιες την επιταχύνουν;

Κι όμως, η διατροφή επηρεάζει τον κύκλο της γυναίκας.

Ποιες τροφές επιβραδύνουν την περίοδο και ποιες την επιταχύνουν;

Η έμμηνος ρύση είναι κάτι αναπόφευκτο στη ζωή μας. Κάθε μήνα το πρησμένο στήθος, οι κράμπες, το πρήξιμο στην κοιλιά και η ακαταμάχητη επιθυμία για σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλο γλυκό, προμηνύουν τις λεγόμενες «δύσκολες μέρες».

Γνωρίζατε όμως ότι τον κύκλο μας επηρεάζει και η διατροφή; Μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν είτε να καθυστερήσουν, είτε να την επιταχύνουν την έμμηνο ρύση. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Τροφές που επιβραδύνουν την περίοδο

Καρπούζι
Το καρπούζι είναι ένα δροσερό φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτή η ιδιότητά του, ενδέχεται να προκαλέσει καθυστέρηση στην περίοδο, έστω και μερικές ημέρες

Αγγούρι
Ομοίως, και το αγγούρι συμβάλλει στην ψύξη του σώματος και καθυστερεί την περίοδο.

Λεμόνι
Λέγεται ότι και η κατανάλωση χυμού λεμονιού πριν την περίοδο μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση της περιόδου. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, πολλές όμως είναι οι γυναίκες οι οποίες το έχουν δοκιμάσει.

Τροφές που επιταχύνουν την περίοδο

Την περίοδο επιταχύνουν συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία αυξάνουν τη θερμότητα του σώματος. Αυτά είναι:

Παπάγια
Η παπάγια είναι πλούσια σε καροτίνη, η οποία συμβάλλει στην τόνωση των οιστρογόνων. Επιπλέον, παράγει αρκετή θερμότητα στο σώμα μας και κατά συνέπεια ενδέχεται να επιταχύνει την έμμηνο ρύση.

Καρότο
Η καροτίνη είναι η αίτια που και τα καρότα θεωρούνται από τις τροφές που μπορούν να επιταχύνουν την περίοδο. Φτιάξτε έναν χυμό με καρότο και smoothie και πιείτε από αυτόν 2-3 φορές την ημέρα.

Ρόδι
Το ρόδι είναι ένα ακόμα φρούτο που θα κάνει την περίοδό σας να έρθει νωρίτερα. Μπορείτε να φτιάξετε έναν δροσερό χυμό από ρόδι ή να καταναλώσετε το ωφέλιμο αυτό φρούτο και σκέτο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved