Smoothie που θα σε αδυνατίσει και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου

Όσο οι μέρες περνούν τόσο θα διαπιστώνετε ότι το καλοκαιράκι αφήνει πίσω του μια πληρότητα -θα την πούμε- στο στομάχι.

Smoothie που θα σε αδυνατίσει και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου

Ο καύσωνας των προηγούμενων εβδομάδων σίγουρα σε οδήγησε σε κάποια παραλία και σε κάποιο ταβερνάκι, γι' αυτό μάλλον πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις λίγο περισσότερο τη διατροφή σου για να αντιμετωπίσεις αυτήν τη κυτταρίτιδα, που θεωρείται μάστιγα για εμάς τις γυναίκες και δη τις μαμάδες, αλλά και το φούσκωμα στην κοιλιά.

Μετά τις διακοπές το σώμα χρειάζεται φροντίδα μέσα και έξω και εμείς σου έχουμε τη λύση για να επανέλθεις πάλι στα κιλά που είχες πριν τις διακοπές.

Τα smoothies είναι τέλεια, συνάμα υγιεινά (εκεί έξω καραδοκεί ο κορονοϊός, μην το ξεχνάτε), διώχνουν τις τοξίνες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Τι θα χρειαστείς;

Καρότο: Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη.

Πορτοκάλι: Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχει, αυτά είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο. Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση. Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

smoothie gia mamades 2

Φράουλες: Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, κάλιο, φολικό οξύ και φυτικές ίνες. Μία κούπα φρέσκες φράουλες περιέχει το 160% της καθημερινής συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, με μόνο 50 θερμίδες.

Raspberries: Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτοχημικών όπως οι ανθοκυανίνες, οι φαινόλες, οι τανίνες και οι λιγνάνες, ενώ η συγκέντρωσή τους σε ελλαγικό οξύ και πελαργονιδίνη είναι αρκετά αυξημένη. Οι μεγάλες ποσότητες των παραπάνω φυτοχημικών προσδίδουν στα σμέουρα ιδιαίτερα υψηλή αντιοξειδωτική αξία, η οποία σύμφωνα με τις καταχωρήσεις του USDA ανέρχονται στις 5,065 μονάδες ORAC ανά 100γρ. Αντίθετα, η θερμιδική τους αξία είναι χαμηλή αποδίδοντας μόνο 52 θερμίδες στα 100γρ ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών καλύπτοντας περίπου το 16% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνες C και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό.

Πράσινο τσάι: Πολλά είναι τα οφέλη που έχει το πράσινο τσάι για την υγεία του ανθρώπου. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, «ξυπνάει» τον μεταβολισμό, ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό.

Πώς θα το φτιάξεις;

  • 1 καρότο
  • ½ πορτοκάλι
  • 1 κούπα φράουλες
  • ¾ κούπας raspberries
  • 1 κούπα νερό ή πράσινο τσάι

Εκτέλεση:

Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να δεις το smoothie σου να παίρνει την πιο απαλή του υφή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved