Καραντίνα: Με τα παιδιά στο σπίτι σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Καραντίνα: Με τα παιδιά στο σπίτι σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Όλες μας βρεθήκαμε απροειδοποίητα και άξαφνα σε ένα καθεστώς που δεν είχαμε βιώσει ποτέ πριν.

Καραντίνα: Με τα παιδιά στο σπίτι σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον

Παντρεμένες και ανύπαντρες, με παιδιά ή χωρίς παιδιά, εργαζόμενες ή μη, καμία δεν εξαιρείται από την καραντίνα και τον εγκλεισμό και όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε ευλαβικά τις οδηγίες και τις προσταγές του κράτους για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο όδο κι αν το σήμερα είναι οδυνηρό.

Πέρα από το ψυχολογικό κόστος της όλης διαδικασίας, από τον φόβο για την εξάπλωση και τη διασπορά του ιού, από τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ατομική υγιεινή που είναι πιο σημαντική από ποτέ για την αυτοπροστασία μας απέναντι στον κορονοιό, το κομμάτι που απασχολεί όλα τα νοικοκυριά αυτή τη στιγμή, είναι η αποτελεσματική απολύμανση του σπιτιού μας. Ειδικά όταν μέσα σε αυτό ζουν οι πιο πολύτιμοι άνθρωποι στη ζωή μας. Αφενός συγγενείς που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες και χρειάζονται έξτρα προστασία και αφετέρου τα παιδιά μας!

klinex 1

Η διαδικασία πλέον είναι πασίγνωστη και μπορούν να την καταλάνβουν και τα νήπια: Πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιούμε αντισυπτικά τζελ, φοράμε γάντια για να παραλάβουμε ή να παραδόσουμε αντικείμενα εκτός σπιτιού, ή για να κατεβάσουμε τα σκουπίδια, φοράμε μάσκα όταν πρόκειται να έρθουμε σε κοντινή επαφή με τρίτους, αλλάζουμε ρούχα όταν μπαίνουμε στο σπίτι.
Τι γίνεται όμως μέσα στο σπίτι; Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό;

Εσύ γνώριζες ότι τα προιόντα με χλώριο απολυμαίνουν σε δευτερόλεπτα; Αν δεν το γνώριζες μέχρι τώρα, πρέπει να μάθεις και αυτό: Η Χλωρίνη είναι ιδανικό απολυμαντικό προϊόν οικιακής χρήσης. Είναι ένα πολύ ισχυρό προϊόν για την εξουδετέρωση μικροβίων και απολύτως κατάλληλο για χρήση από καταναλωτές. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση βρωμιάς και στην λεύκανση ρούχων και επιφανειών. Εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τα μικρόβια που συχνά τις προκαλούν. Απομακρύνει επίσης διάφορες αίτιες αλλεργιών.

klinex 2

Το βασικό συστατικό της χλωρίνης είναι το υποχλωριώδες νάτριο ένα άλας, το οποίο περιέχει στο μόριό του ένα άτομο χλωρίου. Όταν διασπάται γίνεται κυρίως νερό και αλάτι άρα είναι απολύτως ασφαλές για χρήση π.χ στο σιφόνι του νεροχύτη, ενώ δεν βλάπτει το περιβάλλον. Το ίδιο το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα παράγει σε πολύ μικρές ποσότητες υποχλωριώδες νάτριο όταν θέλει να επεξεργαστεί μικρόβια που αναπτύσσονται μέσα στον οργανισμό.

Η απολυμαντική δράση της Χλωρίνης® Klinex οφείλεται στις ισχυρά οξειδωτικές ιδιότητες του υποχλωριώδους νατρίου, το οποίο οξειδώνει ταχύτατα μικροοργανισμούς εξουδετερώνοντάς τους. Η ισχυρή οξειδωτική του δράση και η ταχεία διάσπασή του κατά τη χρήση, αποτελούν εγγύηση για τη χρήση του στο μέλλον, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο οι παντός είδους μικροοργανισμοί να αποκτήσουν ανθεκτικότητα απέναντί του.

klinex 3

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τη χρήση προϊόντων με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% υποχλωριώδους νατρίου για την απολύμανση επιφανειών από ιούς. Το υποχλωριώδες νάτριο δρα άμεσα (σε δευτερόλεπτα) από την στιγμή που έρχεται σε επαφή με τη βρομιά και τα μικρόβια. Το υποχλωριώδες νάτριο είναι το βασικό συστατικό της Χλωρίνης Κlinex. Μάλιστα περιέχει αδιάλυτη ποσοστό 4,5% υποχλωριώδους νατρίου.

Η χλωρίνη σκοτώνει όλα τα γνωστά διαφορετικά είδη μικροβίων άρα και όλα τα διαφορετικά είδη βακτηρίων και ιών. Συχνά όταν υπάρχει άρρωστος στο σπίτι, συνυπάρχουν στις επιφάνειες πολλά διαφορετικά είδη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις ή αρρώστιες. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται η χρήση προϊόντος με πολύ ευρεία αντιμικροβιακή δράση όπως η Χλωρίνη, για την σωστή απολύμανση των επιφανειών. Tα περισσότερα αντιβακτηριδιακά προϊόντα δεν καταφέρνουν να εξουδετερώσουν τα μικρόβια που προκαλούν τις πιο μεταδοτικές νόσους όπως π.χ νοροϊός, εντεροϊός, ρινοϊός.

klinex 4

H Xλωρίνη εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων, είτε χρησιμοποιηθεί αδιάλυτη είτε διαλυμένη σε νερό. Αδιάλυτη μπορώ να την χρησιμοποιήσω κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, στις αποχετεύσεις μπάνιου και σε νεροχύτες. Σε επιφάνειες όπως πάγκοι κουζίνας ή πάτωμα συνιστάται να τη διαλύουμε 150ml χλωρίνης σε 5L νερό. Χρησιμοποιούμε γάντια και βουτάμε το σφουγγάρι μας στο διάλυμα χλωρίνης και περνάμε με αυτό τις επιφάνειες και μετά ξεβγάζουμε με νωπό πανί. Μπορούμε να απολυμάνουμε πόμολα από πόρτες, που χρησιμοποιούνται συχνά. Πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην συσκευασία. Προσοχή, ποτέ δεν αναμειγνύουμε την χλωρίνη με άλλα καθαριστικά και πάντα χρησιμοποιούμε πλαστικά σκεύη για την διάλυση.

Mε τη χρήση Χλωρίνης σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης μικροβίων και ιών χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο αποτελεσματικά απολυμαντικά προϊόντα που συστήνουν οι επιστήμονες σήμερα.

Το υποχλωριώδες νάτριο, που αποτελεί το βασικό συστατικό της Χλωρίνης® KLINEX, είναι το πιο ισχυρό απολυμαντικό ευρείας χρήσης. Είναι αποτελεσματικό απέναντι και στα πιο ανθεκτικά μικροβιακά στελέχη και κατά πολύ φθηνότερο σε σχέση με άλλα απολυμαντικά μέσα. Μάλιστα, συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως απολυμαντικό για την πρόληψη ειδικών κινδύνων, μεταξύ των οποίων και ασθένειες που προέρχονται από ιούς, όπως AIDS, Ebοla, Η5Ν1, Η1Ν1, καθώς επίσης και για την απολύμανση νοσοκομειακών χώρων.

Ξέρω ότι αυτές τις μέρες βομβαρδίζεσαι από τεράστιο όγκο πληροφοριών. Μπορώ να καταλάβω πόσο πιεσμένη μπορεί να αισθάνεσαι, το ίδιο νιώθω κι εγώ. Αλλά για θέματα που αφορούν στην προστασία μας απέναντι σε έναν μεγάλο και άγνωστο εχθρό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας, οφείλουμε να γνωρίζουμε τις ασφαλείς επιλογές μας.

Σε σένα, που διαβάζεις αυτή τη στιγμή, εύχομαι δύναμη, κουράγιο και… σωστή υγιεινή για το καλό όλων μας!

Καλή συνέχεια!

20.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ADIDAS ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΓΚΡΙ
17.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ASICS ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ - ΜΑΥΡΟ
42.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα Route 66'
38.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα οβαλ 'Μαργαρίτα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει στρες και άγχος;

Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει στρες και άγχος;

Πώς θα εντοπίσετε το στρες στο παιδί σας;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κυκλοθυμία στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τη διαχειριστείτε

Κυκλοθυμία στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τη διαχειριστείτε

Συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Meghan Markle: Έχασε το δεύτερο μωρό της και τα λόγια της συγκλονίζουν

Meghan Markle: Έχασε το δεύτερο μωρό της και τα λόγια της συγκλονίζουν

Μία κατάθεση ψυχής από την Meghan Markle για την απoβολή που βίωσε.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους (vid)

Πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους (vid)

Plus ένα πείραμα που θα τα κάνει να πλένουν τα δόντια τους…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 608 διασωληνωμένους, 99 θανάτους και 2.018 νέες μολύνσεις
SMS 13033: Έρχεται νέος κωδικός 7 - Για ποιες μετακινήσεις πρέπει να τον χρησιμοποιείτε
Κορονοϊός: Αερογέφυρα ζωής! Η στιγμή που φτάνουν στην Αθήνα με C-130 οι ασθενείς από Δράμα
Εμβόλιο κορονοϊού: 5+1 ερωτήσεις για την μεταφορά της ελπίδας σε όλο τον κόσμο
Προσοχή! Ερχεται κακοκαιρία! Η ανάλυση του Αρναούτογλου και η προειδοποίηση για την πάχνη
Lockdown: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου
Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα τελευταία λόγια του θρύλου πριν πεθάνει
Κορονοϊός: Γιατί το Newsbomb.gr δεν θα μπει ποτέ στις ΜΕΘ - Λέμε ΟΧΙ στον κανιβαλισμό
Jennifer Lopez: Πόζαρε εντελώς γυμνή και «μάζεψε» πάνω από 100.000 σχόλια
Τίγρης επιτέθηκε στην πιο άγρια αρκούδα στον κόσμο – Η «μάχη» καθηλώνει (video)
Tα 4 ζώδια που είναι γεμάτα παραξενιές
Τι θα συμβεί σε έναν βίγκαν άμα δοκιμάσει κρέας για πρώτη φορά;
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved
«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr