Πώς θα έχετε περισσότερο γάλα όταν θηλάζετε

Η παραγωγή γάλακτος προκαλείται από την ορμόνη προλακτίνη, που διεγείρεται από το άγγιγμα του στόματος του μωρού στη θηλή.

Πώς θα έχετε περισσότερο γάλα όταν θηλάζετε

Έτσι, αν ταΐζετε το μωρό κάθε φορά που πεινά, φυσιολογικά θα παράγετε όλο το γάλα που χρειάζεται.

Μερικές γυναίκες ανησυχούν πως έχουν λίγα αποθέματα γάλακτος και προσπαθούν να περιορίσουν κατά διαστήματα την ποσότητα που δίνουν στο μωρό. Αυτό όμως μπορεί να φέρει το αντίστροφο αποτέλεσμα , διότι προκαλεί μείωση της παραγωγής.

Αν ανησυχείτε πώς το μωρό φαίνεται πεινασμένο, σύντομα αφότου έχει φάει, η λύση είναι απλή: φροντίστε να το ταΐσετε πιο συχνά και βεβαιωθείτε πως θηλάζει σωστά κάθε φορά.

Αρχικό και τελικό γάλα γεύματος

Η αλλαγή στην εμφάνιση του ώριμου μητρικού γάλακτος στη διάρκεια ενός θηλασμού δηλώνει πώς αποτελεί μείγμα δύο συστατικών: του αρχικού και του τελικού γάλακτος.

Το αρχικό γάλα, όπως διαβάζουμε στο βιβλίο «Η βίβλος της εγκυμοσύνης» εκδόσεις Ψυχογιός, παράγεται όταν αρχίσετε να ταΐζετε το μωρό σας. Είναι λεπτόρρευστο και υδαρές γιατί είναι μικρής θερμιδικής αξίας και έχει χαμηλά λιπαρά.

Καθώς το βρέφος συνεχίζει να θηλάζει, το αντανακλαστικό της εκροής γάλακτος απελευθερώνει γάλα πλούσιο σε λιπαρά, ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Παρότι η ποσότητά του είναι μικρότερη από αυτή του αρχικού, είναι αυτό που ικανοποιεί την πείνα του βρέφους και παρέχει την απαραίτητη ενέργεια να μεγαλώσει.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ρεύσε ποικίλλει από μέρα σε μέρα.

Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί μισό λεπτό και άλλες φορές μερικά λεπτά. Για να εξασφαλίσετε πώς το μωρό έχει πιει αρκετά από αυτό, βεβαιωθείτε πως πιπιλά τις θηλές σωστά και έχει τελειώσει με τον έναν μαστό προτού του δώσετε τον άλλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved