Τα τέσσερα πιο συχνά προβλήματα θηλασμού και οι λύσεις τους

O θηλασμός είναι μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία για μία νέα μαμά και έχει τις καλές και τις κακές στιγμές του.

Τα τέσσερα πιο συχνά προβλήματα θηλασμού και οι λύσεις τους

Ασφαλώς, οι καλές στιγμές και τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά περισσότερα. Ωστόσο, κάποια προβλήματα είναι πιθανό να προκύψουν και καλό είναι κάθε μέλλουσα μαμά να τα γνωρίζει για παν ενδεχόμενο. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Υπεργαλακτία

Πολλές νέες μητέρες μπορεί να παρατηρήσουν διαρροή γάλακτος, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό. Προσπαθήστε να θηλάζετε συχνά, ώστε το μωρό σας να μη χάνει γεύματα για να βγάζετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το γάλα που παράγετε.

Πρήξιμο και συμφόρηση

Το στήθος είναι πρησμένο λόγω του θηλασμού έτσι και αλλιώς. Κάποιες φορές όμως, ίσως παρατηρήσετε ότι είναι πιο πρησμένο από το αναμενόμενο, ευαίσθητο και σας πονάει πολύ. Αυτό σημαίνει ότι έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα γάλακτος και ότι πρέπει να βγει. Φροντίστε να μην προσπερνάτε γεύματα θηλασμού και βεβαιωθείτε ότι όταν θηλάζετε, έχετε πάρει την κατάλληλη στάση ώστε το μωρό σας να θηλάζει σωστά. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι το στήθος σας έχει γάλα που πρέπει να βγει, βγάλτε το extra γάλα με το θήλαστρο.

Σύγχυση θηλών

Σύγχυση θηλών είναι η κατάσταση κατά την οποία μωρά κάτω των 30 ημερών, μαθαίνουν να θηλάζουν με πιο κλειστό στόμα και με διαφορετικές κινήσεις της στοματικής κοιλότητας και ειδικότερα της γλώσσας. Λόγω αυτού, τα μωρά συνηθίζουν την αίσθηση του ξένου σώματος στο στόμα τους, με αποτέλεσμα να μη θέλουν ή να μην μπορούν να προσκολληθούν σωστά στο στήθος για να θηλάσουν. Αποφύγετε να δώσετε πιπίλα ή μπιμπερό στο μωρό σας μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας στον θηλασμό του μωρού σας.

Πληγωμένες θηλές

Σε πολλές περιπτώσεις θηλασμού, οι θηλές της θηλάζουσας μαμάς τραυματίζονται. Το κύριο αίτιο για αυτό είναι η λάθος στάση θηλασμού. Τοποθετήστε το μωρό σας κοντά στο σώμα σας με το στόμα και τη μύτη του να βλέπει τη θηλή σας για να είναι πιο εύκολο για αυτό να θηλάσει σωστά. Εάν όταν θηλάζετε, νιώθετε πόνο στη θηλή, σταματήστε για λίγο το θηλασμό και δώστε στο μωρό σας το άλλο στήθος.

Πηγή: parents.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved