Πόσο καιρό κάνει το σώμα μιας γυναίκας να επανέλθει μετά τη γέννα; (vid)

Κάθε γυναίκα που διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει μια βασική απορία και αυτή δεν είναι άλλη από το αν το σώμα της θα επιστρέψει στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν μείνει έγκυος, όταν γεννήσει το μωράκι της.

Πόσο καιρό κάνει το σώμα μιας γυναίκας να επανέλθει μετά τη γέννα; (vid)

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά και ακρίβεια, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Ένας βασικός παράγοντας είναι το πόσο γυμναστική έχει κάνει μια γυναίκα στη ζωή της αλλά και το πόσο χρόνο θέλει και μπορεί να αφιερώσει για να γυμνάζεται, αμέσως μετά τον τοκετό.

Η αλήθεια είναι πως για κάποιες γυναίκες, η επιστροφή στο φυσιολογικό βάρος είναι πιο εύκολη από κάποιες άλλες.

Επίσης, καλό θα είναι να υπάρχει ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής αλλά και καλή ψυχολογία. Για την ψυχολογία, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο σύντροφος της γυναίκας και το κλίμα μέσα στο σπίτι. Για την διατροφή πάλι, χρειάζεται ένας καλός διατροφολόγος.

Μετά τον τοκετό, είναι πιθανόν να υπάρχουν κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα ή στην πλάτη, ωστόσο καλό θα ήταν να είναι ενήμερος ο γιατρός αλλά και ο γυμναστής σας προκειμένου να σας καθοδηγήσουν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, όπου μια γυναίκα εξομολογείται πως χρειάστηκαν 14 χρόνια για να επανέλθει το σώμα της... Κι αυτό είναι η απόδειξη πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved