Πόσο καιρό μετά τη γέννα επανέρχεται το σώμα μας;

Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει το σώμα μας μετά τον τοκετό.

Πόσο καιρό μετά τη γέννα επανέρχεται το σώμα μας;

Παρότι όλες μας θα θέλαμε να έχουμε μια γρήγορη και θεαματική απώλεια κιλών μέσα στις πρώτες εβδομάδες, δυστυχώς απαιτείται αρκετά μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου το σώμα μας να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης έχει άμεση σχέση και με το σύνολο των κιλών που πήρατε. Αν λοιπόν τα συνολικά κιλά της εγκυμοσύνης ήταν 10-14, μπορείτε να ελπίζετε ότι με σωστή διατροφή και χωρίς στερήσεις, μπορείτε να τα χάσετε σε λιγότερο από τρεις μήνες ( υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο κάθε γυναίκα χάνει περίπου 5,5 κιλά στη γέννα).

Εάν τα κιλά είναι πάνω από 17, τότε θα χρειαστείτε περίπου 5-6 μήνες. Φυσικά αυτό εξαρτάται κι από τον μεταβολισμό της κάθε γυναίκας.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κογκρέσο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), οι νέες μαμάδες χάνουν περίπου 10 κιλά μέσα σε ένα μήνα μετά τον τοκετό! Επειδή αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τουλάχιστον για τις γυναίκες της Μεσογείου, φροντίστε να ξεκινήσετε την προσπάθεια να χάσετε κιλά, χωρίς άγχος αλλά με επιμονή και καλή ψυχική διάθεση.

Θηλασμός

Ο θηλασμός σύμφωνα με τους ειδικούς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια του βάρους. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια του θηλασμού καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Οσο για τη χαλάρωση στην κοιλιά, δυστυχώς αντιμετωπίζεται σε αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο μετά την εγκυμοσύνη. Οφείλεται στη χαλάρωση των μυών της κοιλιάς αλλά και στις μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών.

Πιθανόν να αισθανθείτε βάρος ή ένα αίσθημα χαλάρωσης στα γεννητικά σας όργανα. Πρόκειται για μία ακόμη προσωρινή «παρενέργεια» της γέννας που υποχωρεί μετά από μερικές εβδομάδες. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του πυελικού εδάφους (ασκήσεις Kegel) βοηθούν να επανέλθει ταχύτερα η κατάσταση στο φυσιολογικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved