Ουσίες που αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος

Πώς θα έχει μια νέα μαμά, περισσότερο γάλα όταν θηλάζει!

Ουσίες που αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος

Υπάρχουν και εκείνες οι μαμάδες που αν και ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή δεν καταφέρνουν να έχουν αυξημένη παραγωγή γάλακτος. Πώς λοιπόν μια νέα μαμά μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του μητρικού γάλακτος και μάλιστα φυσικά; Μα με τη χρήση γαλακτογόνων βοτάνων.

Γαλακτογόνα βότανα, σύμφωνα με την Δρ. Άννα Πατσούρου και τα όσα αναφέρει στο βιβλίο της «Θηλασμός, μια υπέροχη εμπειρία», από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες, χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιετίες για την υποστήριξη της γαλουχίας. Εάν ληφθούν ως αφέψημα (4 κούπες την ημέρα) ή σα μητρικό βάμμα, (4 σταγονες, 4 φορές τη μέρα), αυξάνουν την παραγωγή γάλακτος.

paragogi mitrikou galaktos 2

Τσάι Θηλασμού (Stilltee) της εταιρίας Weleda

Το βρίσκετε σε μαγαζιά με βιολογικά, φαρμακεία ή το διαδίκτυο.

Τσάι κύμινου

1 κ.τ.γ σπόρους κύμινου
1 κ.τ.γ σπόρους άνηθου
1 κ.τ.γ σπόρους μάραθου

Τσάι γριγωνέλλας (θα μυρίζετε άσχημα)

1 κ.τ.γ σπόρους μάραθου
1 κ.τ.γ σπόρους λυκίσκου
1 κ.τ.γ ρίζας κάδρου
1 κ.τ.γ σπόρους τριγωνέλλας

Ρίξτε τους σπόρους σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, αφήστε 20 λεπτά, σουρώστε και πιείτε το. Θα μυρίζετε άσχημα γιατί η τριγωνέλλα είναι το μπαχαρικό στην πάστα που περιβάλλει τον παστουρμά, που αφού τον φάμε υπάρχει έκκριση άσχημης μυρωδιάς από τις μασχάλες.

paragogi mitrikou galaktos 3

Για τα παραπάνω αφεψήματα δεν υπάρχουν αντενδείξεις, αλλά η δράση τους είναι πολύ μικρή. Τα βότανα μπορείτε να τα αναζητήσετε σε καταστήματα με βότανα, σε κεντρικές αγορές.

Μαγιά μπύρας

Η μαγιά μπύρας περιέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β που μόνο καλό μπορούν να σας κάνουν, εκτός από το να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος. Η δόση είναι δέκα χάπια, τέσσερις φορές τη μέρα (δηλαδή 40 χάπια) για επτά ημέρες. Μπορείτε όμως, για να αποφύγετε τη φαρμακευτική αγωγή να πάρετε μαγιά μπίρας από το ψυγείο των σούπερ μάρκετ, κόψτε ένα κυβάκι στα τέσσερα και τρώτε το 1/4, τέσσερις φορές τη μέρα. Εάν η γεύση της δεν σας αρέσει, βάλτε τη βαθιά στο στόμα σας και καταπιείτε τη γρήγορα με νερό.

«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας»

Διαβάστε επίσης:
Πώς θα καταλάβετε ότι το σώμα σας προετοιμάζεται για το θηλασμό
Γιατί πολλές γυναίκες διακόπτουν τον θηλασμό μετά από λίγες εβδομάδες;
Τρία σημαντικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε ακόμα για το θηλασμό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved