Βρογχίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης!

Η βρογχίτιδα είναι μια αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή και οίδημα των βλεννογόνων αδένων στην βρογχική δίοδο των πνευμόνων.

Βρογχίτιδα: Αίτια, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης!

Μπορεί να εκδηλωθεί με δύο μορφές, οξεία και χρόνια. Η οξεία βρογχίτιδα συνήθως διαρκεί για μία έως τρεις εβδομάδες. Η χρόνια βρογχίτιδα διαρκεί για τρεις μήνες έως και δύο χρόνια και συνήθως απαιτεί ειδική ιατρική θεραπεία, καθώς είναι μια σοβαρή μακροχρόνια διαταραχή.

Αίτια
Αυτή η αναπνευστική νόσος κατά κύριο λόγο προκαλείται από βακτήρια ή ιούς τα οποία ερεθίζουν τον βρογχικό σωλήνα (δίοδο). Ορισμένες άλλες αιτίες αυτής της ασθένειας είναι οι εξής:

-Αλλεργίες
-Λοιμώξεις
-Βήχας και βαρύ κρυολόγημα
-Αλλαγές στην ατμόσφαιρα
-Κάπνισμα
-Αέρας με μεγάλη συγκέντρωση σωματιδίων σκόνης
-Ρύπανση

Συμπτώματα
Τα κοινά συμπτώματα που βιώνουν οι ενήλικες ή τα παιδιά είναι πόνος ή σφίξιμο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας με βλεννογόνες εκκρίσεις (πρασινωπές ή κιτρινωπές), πυρετός, μυαλγία, ρινική συμφόρηση και κόπωση.

Τρόποι αντιμετώπισης
Για τη θεραπεία της βρογχίτιδας, οι περισσότεροι άνθρωποι αρκεί αν ακολουθήσουν την φαρμακευτική αγωγή που θα τους συστήσει ο γιατρός τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για τα συμπτώματα της βρογχίτιδας, προκειμένου να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να την ξεπεράσει ταχύτερα:

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved