Τελικά, ο μεσημεριανός ύπνος βοηθά την κουρασμένη μαμά;

Όλες έχουμε μπει στον πειρασμό να κοιμηθούμε λίγο στον καναπέ το απόγευμα

Τελικά, ο μεσημεριανός ύπνος βοηθά την κουρασμένη μαμά;
Bigstock

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος είναι σημάδι τεμπελιάς, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές ώρες που εργαζόμαστε, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές από εμάς στερούνται ύπνου .

Είναι οι μεσημεριανοί ύπνοι η απάντηση που αναζητούσαμε για να μας βοηθήσουν να νικήσουμε τη μεσημεριανή ύφεση και να βελτιώσουμε τις αντοχές μας;

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όσον αφορά τον μεσημεριανό ύπνο.

Μειονεκτήματα μεσημεριανού ύπνου

Το προφανές μειονέκτημα θα ήταν ότι ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σας. Σύμφωνα με την Mayo Clinic , αν και οι σύντομοι ύπνοι έχουν μικρή επίδραση, ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του νυχτερινού ύπνου, ειδικά για όσες μαμάδες υποφέρουν από αϋπνία.

Ο μεσημεριανός ύπνος πιθανώς να προκαλέσει αδράνεια ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε νιώθοντας νωθρή και αποπροσανατολισμένη.

Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακές συνήθειες ύπνου. Ο δρ Ralph Downey III του Sleep Disorders Center σημειώνει: «Ο μεσημεριανός ύπνος δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν κατακερματισμένο ύπνο».

Πλεονεκτήματα μεσημεριανού ύπνου

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν και κάποια οφέλη της μεσημεριανής σιέστας.

Η Shelby Freedman Harris, Psy.D. ειδικός στον ύπνο μίλησε για αυτά τα πλεονεκτήματα στη Huffington Post, αποκαλύπτοντας ότι ο μεσημεριανός ύπνος θα μπορούσε να βελτιώσει τις καθημερινές αντοχές

Η ειδικός σημειώνει ότι ο σύντομος ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει βρεθεί πως μειώνει τα περιστατικά λαθών στο χώρο εργασίας και μπορεί να βελτιώσει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση, την προσοχή και την απόδοση .

Συχνά, μετά από έναν μεσημεριανό ύπνο, ένα άτομο αισθάνεται έχει καλύτερη διάθεση, επομένως ένας μεσημεριανός ύπνος έχει και ψυχολογικές επιπτώσεις και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του στρες .

Χρήσιμες συμβουλές

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε πως η διάρκεια του ύπνου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Ο λόγος έγκειται στο ότι όσο περισσότερο κοιμάται ένα άτομο, τόσο πιο πιθανό είναι να ξυπνήσει νιώθοντας νωθρότητα.

Ο μεσημεριανός ύπνος πρέπει επίσης να συμβαίνει πριν τις 4 μ.μ. προκειμένου να μην επηρεάσει τη νυχτερινή σας ξεκούραση .

Οι περισσότεροι και περισσότερες γνωρίζουν ότι ο ύπνος σε ένα δροσερό, σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, αν θέλετε να κοιμηθείτε, προσπαθήστε να το κάνετε στο κρεβάτι σας ή βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να ξαπλώσετε άνετα. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα ματιών για να εμποδίσετε το φως που εισέρχεται στο δωμάτιο εάν δεν είναι αρκετά σκοτεινό.

Τέλος, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η κόπωση μπορεί να είναι σημάδι υποκείμενης ιατρικής πάθησης, ψυχικής διαταραχής ή αποτέλεσμα συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Εάν υποφέρετε από υπερβολική κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν/ μία γιατρό.

Πηγή: fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved