Πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά την εμβρυομεταφορά

Δεν χρειάζεται για παράδειγμα μετά την εμβρυομεταφορά να μένετε ξαπλωμένες στο κρεβάτι.

Νίκη Παπανικολάου
Πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά την εμβρυομεταφορά
Bigstock

H εμβρυομεταφορά είναι το τελευταίο στάδιο του κύκλου της εξωσωματικής γονιμοποίησης και ακολουθεί η αναμονή μερικών ημερών μέχρι να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης.

Σε αυτή την περίοδο που είστε συναισθηματικά φορτισμένη, καλό είναι να γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μη νιώθετε ακόμα περισσότερη πίεση.

Χαλάρωση

Ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο για τις επόμενες 2 έως 3 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμείνετε στο κρεβάτι ή να ξαπλώνετε όλη την ώρα. Αφιερώστε αυτόν τον χρόνο για να δώσετε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα και να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν. Οι περίπατοι, το διάβασμα, η μουσική, ο διαλογισμός ή οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων άγχους.

apotixia-eksosomatikis.jpg

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και την υποστήριξη των φυσικών διεργασιών του σώματος. Πίνετε άφθονο νερό και άλλα ενυδατικά ροφήματα αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση ποτών με καφεΐνη ή αλκοόλ.

Σωστή διατροφή

Δεν υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί μετά την εμβρυομεταφορά εκτός αν συντρέχουν λόγοι υγείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τρέφεστε σωστά και ιδανικά, σαν να είστε ήδη έγκυος. Εστιάστε στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία από φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινά λιπαρά στα γεύματά σας.

'Ηπια άσκηση

Το περπάτημα ή η προγεννητική γιόγκα, μπορεί να είναι ευεργετική για τη γενική σας ευεξία. Η άσκηση, γενικά, βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, μειώνει το στρες και προάγει ένα υγιές βάρος.

Stressed Sad Woman With Closed Eyes Keeps Her Hands Connected Near Her Face Close-up. The Concept Of

Θετικές σκέψεις

Μετά την εμβρυομεταφορά, αναζητήστε υποστήριξη από τον σύντροφό σας ή τους φίλους σας. Απασχολήστε το μυαλό σας με θετικές σκέψεις, μην προτρέχετε και μην κάνετε προβλέψεις ή σενάρια.

Εκείνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η επιτυχία της εμφύτευσης εξαρτάται κυρίως από τη δυναμική των εμβρύων και τη δεκτικότητα της μήτρας. Συνεπώς το τι θα κάνετε εσείς, δεν είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από το fertilityanswers.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved