Όλα όσα χρειάζεσαι για τον θηλασμό

Αξεσουάρ και προϊόντα για να κάνετε τον θηλασμό πιο εύκολο και άνετο.

Όλα όσα χρειάζεσαι για τον θηλασμό
Bigstock

Για να θηλάσετε με επιτυχία, πραγματικά δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από το στήθος σας και το μωρό σας. Τούτου λεχθέντος, ο θηλασμός δεν είναι πάντα εύκολος και μερικές φορές χρειάζεστε βοήθεια κατά τη διάρκειά του. Εκτός από να έχετε το τηλέφωνο της μαίας σας ή κάποιας ειδικού στο θηλασμό για κάθε ενδεχόμενο, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε διαθέσιμα κάποια είδη θηλασμού μετά τη γέννηση του μωρού σας.

Μερικά από αυτά θα κάνουν τον θηλασμό πιο εύκολο και πιο άνετο ενώ κάποια άλλα είναι απαραίτητα σε περίπτωση που έρθετε αντιμέτωπη με οποιεσδήποτε προκλήσεις θηλασμού.

Στην αγορά υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα θηλασμού και ίσως να σκέφτεστε ποια πραγματικά χρειάζεστε και ποια όχι. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας βοηθήσουμε και να σας κατευθύνουμε.

Ακολουθεί μια λίστα με χρήσιμα είδη που θα μπορούσατε να προμηθευτείτε: Γιατί είναι χρήσιμα; Πώς χρησιμοποιούνται και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να τα χρειαστείτε; Ακολουθούν οι απαντήσεις παρακάτω.

undefined

Μαξιλάρι θηλασμού

Ένα άνετο μαξιλάρι θηλασμού μπορεί να βοηθήσει στην στήριξη του μωρού και στη σωστή και άνετη τοποθέτηση στο στήθος σας. Τα μαξιλάρια θηλασμού είναι αρκετά βοηθητικά και για τις μητέρες με μεγάλο στήθος ή τις μαμάδες που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή ή μαμάδες διδύμων.

Ένα μαξιλάρι θηλασμού μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης στην πλάτη, το λαιμό, τους ώμους και τα χέρια σας, έτσι ώστε ο θηλασμός να είναι πιο άνετος για εσάς. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μητέρες δεν χρησιμοποιούν μαξιλάρια θηλασμού για να στηρίξουν το μωρό τους, αλλά για να στηρίξουν το σώμα τους καθώς τοποθετούν το μωρό τους στο στήθος.

Ψάξτε για ένα μαξιλάρι θηλασμού ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό, φτιαγμένο από υλικό που θα βοηθά στις διαφορετικές θέσεις και στάσεις θηλασμού.

Υποστηρικτικό σουτιέν θηλασμού

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού θα νιώθετε το στήθος σας βαρύ και γεμάτο, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες. Ένα καλό σουτιέν θηλασμού μπορεί να σας βοηθήσει και να υποστηρίξει το στήθος σας. Επιπλέον, τα σουτιέν θηλασμού έχουν ένα κομμάτι ύφασμα που ξεκουμπώνει εύκολα, κατεβαίνει προς τα κάτω και έτσι κάνετε πιο εύκολο το γεύμα του μωρού σας, μιας και δεν χρειάζεται να βγάλετε τελείως τον στηθόδεσμό σας.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα σουτιέν που να είναι υποστηρικτικό, αλλά όχι πολύ στενό. Τα σουτιέν θηλασμού που είναι πολύ σφιχτά μπορεί να προκαλέσουν μαστίτιδα. Ιδανικά αγοράστε σουτιέν ένα με δύο νούμερα μεγαλύτερο. Αγοράστε τα πριν έρθει στον κόσμο το μωρό σας.

Επιθέματα θηλασμού

Τα επιθέματα θηλασμού τοποθετούνται μέσα από το σουτιέν και απορροφούν το γάλα που «τρέχει» από το στήθος σας. Διαλέξτε επιθέματα θηλασμού είτε μίας χρήσης είτε βαμβακερά πλενόμενα.

Ρούχα θηλασμού

Όταν θα είστε έξω με το μωρό σας θα θέλετε να μπορείτε να ταϊσετε εύκολα το μικρό σας. Σε αντίθεση με τα σεντονάκια θηλασμού, τα ρούχα θηλασμού έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τον δημόσιο θηλασμό πιο εύκολο. Τα πουκάμισα, οι μπλούζες ή τα φορέματα θηλασμού έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι θηλάζουσες μαμάδες να ξεκουμπώνουν το μπροστινό μέρος του ενός ή του άλλου στήθους εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουν κάποιο ρούχο.

Θήλαστρο

Με το θήλαστρο θα μπορείτε να αντλήσετε μητρικό γάλα από το στήθος σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να συλλέξετε γάλα σε περίπτωση που θέλετε να βγείτε από το σπίτι και κάποιος να ταΐσει το μωρό σας ή για να αποσυμφωρήσετε το στήθος σας, σε περίπτωση που παράγει πολύ γάλα. Επίσης μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση μητρικού γάλακτος, αντλώντας γάλα ενδιάμεσα από τους θηλασμούς.

Υπάρχουν πολλά είδη θήλαστρων (χειροκίνητα, ηλεκτρικά) και μπορείτε να διαλέξετε αυτό που είναι ιδανικό για εσάς.

Σακουλάκια και κυπελάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος

Τα σακουλάκια και τα κυπελάκια αποθήκευσης έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την αποθήκευση και τη μεταφορά μητρικού γάλακτος. Αν σκοπεύετε να επιστρέψετε στη δουλειά αλλά να συνεχίσετε τον θηλασμό, μπορείτε να αντλείτε γάλα και να αποθηκεύετε το μητρικό γάλα μέσα σε αυτά.

Κρέμα θηλών

Σχεδόν όλες οι μητέρες που θηλάζουν παρουσιάζουν πόνο στις θηλές κάποια στιγμή. Οι κρέμες και οι αλοιφές για τις θηλές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για την ενυδάτωση και την επούλωση των ξηρών, σκασμένων θηλών που πονάνε ή ματώνουν.

Υπάρχουν πολλές κρέμες θηλών εκεί έξω και μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή να ξέρετε ποια να επιλέξετε. Οι κρέμες θηλών με βάση τη λανολίνη είναι δημοφιλείς και πολλές μαμάδες τις βρίσκουν καταπραϋντικές. Άλλες μαμάδες προτιμούν μια πιο φυσική κρέμα θηλών. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε 2-3 διαφορετικά προϊόντα για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Κοχύλια θηλασμού

Τα κοχύλια θηλασμού είναι κυκλικοί ελαφροί δίσκοι που φοριούνται μέσα στο σουτιέν της μητέρας μεταξύ των γευμάτων. Σε αντίθεση με τα επιθέματα θηλασμού, αποθηκεύουν το γάλα του τρέχει και κρατούν ενυδατωμένες τις θηλές.

με πληροφορίες από το verywellfamily.com

Δείτε εδώ το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

evdomada-mitrikou-thilasmou.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved