Εποχική τριχόπτωση: Πότε να ανησυχήσετε

Πότε η εποχική τριχόπτωση δεν είναι φυσιλογική. 

Εποχική τριχόπτωση: Πότε να ανησυχήσετε
Bigstock

Η εποχική τριχόπτωση παρατηρείται συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο χωρίς ωστόσο οι ειδικοί να μπορούν να την αιτιολογήσουν επιστημονικά.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές αλλαγές που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών ή στην αλλαγή του καιρού», λέει η Δρ Angela Lamb, διευθύντρια του Westside Mount Sinai Dermatology Faculty Practice στη Νέα Υόρκη.

Ο Δρ Robert Finney, δερματολόγος στο Entière Dermatology στη Νέα Υόρκη, λέει ότι η εποχιακή πτώση συνήθως κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο, αν και μια ερευνητική εργασία έδειξε μπορεί να υπάρξει και δεύτερη πτώση, τον Απρίλιο.

trixoptosi-meta-ton-toketo.jpg

Πόσο διαρκεί η εποχική τριχόπτωση;

Η εποχική τριχόπτωση είναι προσωρινή και συνήθως διαρκεί από έξι εβδομάδες μέχρι τρεις μήνες ( περίπου).

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι φυσιολογικό να χάνετε περίπου 50 με 100 τρίχες την ημέρα.

Πώς να αντιμετωπίσετε την εποχική τριχόπτωση

Η σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D3, φερριτίνη, σίδηρος, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ αλλά και οι μάσκες μαλλιών βοηθούν, ειδικά τις εποχές με έντονη τριχόπτωση.

Επιλέξτε μάσκες μαλλιών με έλαια που τονώνουν και βοηθούν τα μαλλιά να αναπτυχθούν. Επίσης, χρησιμοποιείστε σαμπουάν που είναι κατά της τριχόπτωσης. Αποφύγετε παράλληλα το πιστολάκι, τα σφιχτά χτενίσματα και τις σκληρές βαφές μαλλιών για να αποτρέψετε τυχόν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής, ειδικά την περίοδο που έχετε τριχόπτωση.

a8441d49-trixoptosi.jpg

Πότε να ανησυχήσετε

Θα πρέπει να επισκεφτείτε δερματολόγο όταν η τριχόπτωση είναι έντονη και πέραν του φυσιολογικού ειδικά σε περιόδους έντονου άγχους, αυστηρής δίαιτας ή προβλημάτων υγείας.

Με πληροφορίες από το today.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved