Καλοκαιρινή διατροφή για θηλάζουσες μαμάδες και μωρά

Θηλασμός και διατροφή: Τι πρέπει να τρώει η μαμά που θηλάζει το καλοκαίρι

Καλοκαιρινή διατροφή για θηλάζουσες μαμάδες και μωρά

Θηλασμός το καλοκαίρι - Διατροφή μαμάδων και μωρών

Bigstock

Η διατροφή παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας τόσο της δικής σας όσο και του μωρού σας. Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, η σωστή διατροφή είναι ακόμη πιο σημαντική για τις μαμάδες και τα μωρά που θηλάζουν. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι αυξημένες εξωτερικές δραστηριότητες οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα εφίδρωσης. Αυτό οδηγεί και στην ανάγκη για επιπλέον ενυδάτωση. Οι μητέρες που θηλάζουν πρέπει να αναπληρώνουν τα υγρά τους ώστε να διατηρείται η βέλτιστη παροχή γάλακτος, ενώ τα μωρά θα πρέπει επίσης να ενυδατώνονται συχνά.

Ευτυχώς, το καλοκαίρι εκτός από τη ζέστη φέρνει μαζί του και μια πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα παρέχουν ενέργεια και υποστηρίζουν τη συνολική ανάπτυξη του μωρού σας.

Τα οφέλη της σωστής διατροφής για τις μητέρες που θηλάζουν και τα μωρά τους

Όταν τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά, επωφελούμαστε από πολλά πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις θηλάζουσες μητέρες. Η σωστή και υγιεινή διατροφή, σημαίνει ενισχυμένη παραγωγή γάλακτος και γάλα υψηλότερης ποιότητας που δίνει στο μωρό όλα όσα χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Η σωστή διατροφή υποστηρίζει επίσης την υγεία της θηλάζουσας μητέρας, παρέχοντάς της την ενέργεια και τη δύναμη που χρειάζεται για να παραμείνει δραστήρια.

Βασικές διατροφικές ανάγκες για τις θηλάζουσες μητέρες το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πιείτε δροσερό νερό όλη την ημέρα για να ξεδιψάσετε και για να διατηρήσετε τη ροή του μητρικού γάλακτος. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή μερικά φρούτα μέσα στο νερό σας, κάνοντάς το ακόμη πιο γευστικό.

Η προσθήκη φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σας θα σας προσφέρει επίσης τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που χρειάζεστε καθημερινά. Καταναλώνετε καθημερινά φρέσκα ζουμερά μούρα, πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινα και άλλα καλοκαιρινά φρούτα που υπάρχουν σε αφθονία αυτούς τους μήνες.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας υγιεινά λίπη και πρωτεΐνες. Τρόφιμα όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα άπαχα κρέατα και τα όσπρια προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για εσάς και το μωρό σας. Αυτές οι τροφές θα σας δώσουν και όλη την ενέργεια που χρειάζεστε μέσα στην μέρα.

Τέλος αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ και προτιμήστε αφεψήματα από βότανα και δροσιστικά mocktails για να ξεδιψάσετε και να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

a450661d-1690111224717-366882663-IMG_0675.jpg

Βασικές διατροφικές ανάγκες για βρέφη που θηλάζουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Το μωρό σας βασίζεται στο μητρικό σας γάλα και όπως και οι ενήλικες, έτσι και εκείνο χρειάζεται σωστή ενυδάτωση. Ο θηλασμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όχι μόνο κρατά ενυδατωμένο ένα μωρό, αλλά το ξεδιψά και το δροσίζει.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, η εισαγωγή στερεών τροφών γίνεται ένα συναρπαστικό ορόσημο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τον θηλασμό, προσφέρετε στο μικρό σας φρούτα και πολτοποιημένα φρούτα ή λαχανικά όπως καρπούζι, πεπόνι ή αγγούρι. Έτσι θα το βοηθήσετε να παραμείνει ενυδατωμένο απολαμβάνοντας παράλληλα νέες γεύσεις και υφές.

με πληροφορίες από το milkmamasbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved