Μύθοι γύρω από τον θηλασμό

Μπορείτε επιτέλους να πιείτε καφέ; Και τι γίνεται με τα μπισκότα θηλασμού; Κάνουν δουλίτσα ή όχι;

Μύθοι γύρω από τον θηλασμό

3 μύθοι γύρω από τη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού καταρρίπτονται

Bigstock

Ο θηλασμός είναι μια υπέροχη διαδικασία, που σας βοηθά να φροντίσετε το μωρό σας, να το ταΐσετε και φυσικά να δεθείτε μαζί τους. Επίσης όμως, μπορεί να σας αγχώσει και να να νιώσετε ψυχολογικά άσχημα. Για να μην αναφέρουμε, ότι υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε ενώ θηλάζετε, και είναι εύκολο να πέσετε θύματα διατροφικών μύθων που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ως μητέρα, είναι φυσικό να θέλετε να προσφέρετε στο μωρό σας την καλύτερη δυνατή διατροφή, όμως στο διαδίκτυο βλέπετε πολλά και διάφορα, χωρίς να ξέρετε αν είναι μύθοι ή όχι. Σήμερα καταρρίπτουμε τους πιο συνηθισμένους διατροφικούς μύθους για το θηλασμό και σας δίνουμε στοιχεία ώστε να κάνετε συνειδητές επιλογές σχετικά με το τι να τρώτε όταν θηλάζετε—τόσο για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας όσο και τη δική σας υγεία μετά τον τοκετό.

3 μύθοι γύρω από τη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού καταρρίπτονται

Μύθος 1ος: Πρέπει να σταματήσετε να λαμβάνετε τις βιταμίνες σας μετά τη γέννηση το μωρού σας

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα λαμβάνατε όλα τα απαραίτητα θρεπτικα συστατικά απευθείας από τη διατροφή σας, όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι δύσκολο. Για να καλυφθούν λοιπόν οποιαδήποτε κενά, είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις βιταμίνες που σας είχε δώσει ο γιατρός σας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό. Βεβαιωθείτε ότι οι βιταμίνες που λαμβάνετε περιέχουν ω3 λιπαρά οξεά και ασβέστιο.

thilasmos-diatrofi-mamas.jpg

Μαμά θηλάζει το μωρό της στο κρεβάτι.

Bigstock

Μύθος 2ος: Δεν χρειάζεστε επιπλέον θερμίδες αν θηλάζετε

Λάθος! Χρειάζεστε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του θηλασμού και για την ακρίβεια έως και 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα. Επιλέξτε σνακ με θρεπτικά συστατικά, όπως ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Μύθος 3ος: Τα μπισκότα θηλασμού ενισχύουν την παραγωγή γάλακτος

Ενώ κάποιες θηλάζουσες μαμάδες ορκίζονται ότι τα μπισκότα γαλουχίας βοηθούν στην αύξηση παραγωγής μητρικού γάλακτος δεν υπάρχει κάποια μελέτη ή έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγή γάλακτος, είναι η συχνή άντληση γάλακτος από το στήθος και το συχνό τάισμα του μωρού σας.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved