Τριχόπτωση μετά τον τοκετό: Πόσο διαρκεί;

Πόσο διαρκεί η τριχόπτωση μετά τον τοκετό και τι μπορείτε να κάνετε.

Τριχόπτωση μετά τον τοκετό: Πόσο διαρκεί;

Γυναίκα με τριχόπτωση κρατά τη βούρτσα και τρίχες στο χέρι.

Bigstock

Ο κάθε άνθρωπος χάνει περίπου 100 τρίχες κάθε μέρα, ενώ στην τριχόπτωση ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος, κατά μέσο όσο περίπου 300 τρίχες την ημέρα.

Η τριχόπτωση μετά τον τοκετό είναι σύνηθες φαινόμενο και παρατηρείται συνήθως στον τρίτο μήνα. Είναι παροδική και δεν υπάρχει λόγος να σας ανησυχεί.

Πόσο διαρκεί η τριχόπτωση μετά τον τοκετό;

Η τριχόπτωση συνήθως διαρκεί μέχρι και τον έκτο μήνα, ωστόσο η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Κάποιες γυναίκες έχουν τριχόπτωση μέχρι και τα πρώτα γενέθλια του παιδιού, ενώ άλλες για μόλις λίγες εβδομάδες.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση μετά τον τοκετό;

Οι ορμόνες δεν αλλάζουν μόνο την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και την περίοδο μετά τον τοκετό. Αυτή είναι και η βασικ

Κουρασμένη και άυπνη μαμά κρατά το μωρό της αγκαλιά

Bigstock

ή αιτία της τριχόπτωσης και πιο συγκεκριμένα η πτώση στα επίπεδα των οιστρογόνων.

Τι μπορείτε να κάνετε

Η τριχόπτωση μετά τον τοκετό δεν είναι ανησυχητική και στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί από μόνη της ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν μήνες. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς στο ενδιάμεσο:

Φροντίστε τα μαλλιά σας με τρυφερότητα. Κάντε απαλές κινήσεις όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και αποφύγετε να τα πιάνετε σφιχτά σε αλογοουρά ή να χρησιμοποιείτε πρέσα και ψαλίδια.

Ακολουθήστε μία υγιεινή διατροφή. Το έχετε ακούσει και διαβάσει πολλές φορές, όμως η ισορροπημένη διατροφή μετά τον τοκετό όχι μόνο είναι σημαντική για την ανάρρωσή σας, αλλά και για την υγεία όλου του σώματος σας. Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες C & D, μαγνήσιο και καλά λιπαρά ωμέγα-3.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα. Η βιοτίνη και το έλαιο καρύδας θρέφουν την τρίχα σε βάθος. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για το ποια προϊόντα να προτιμήσετε για την καθημερινή φροντίδα των μαλλιών σας.

Πότε να δείτε κάποιον ειδικό;

Η τριχόπτωση μετά τον τοκετό μπορεί να γίνει ανησυχητική εάν έχει διάρκεια μεγαλύτερη από 6 μήνες. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι σύμπτωμα όπως για παράδειγμα ανεπάρκειας σιδήρου.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved