Θηλασμός: Έξι τρόποι να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη

Τρόποι να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη  κατά τη διάρκεια ή και μετά τον θηλασμό.

Θηλασμός: Έξι τρόποι να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη

Μαμά κάθεται στο κρεβάτι και θηλάζει το μωρό.

Bigstock

Πολλές έγκυες ταλαιπωρούνται από επίμονο πόνο στην πλάτη την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ο πόνος αυτός επιμένει σε πολλές περιπτώσεις και μετά τον τοκετό, ειδικά στις θηλάζουσες μητέρες.

Γιατί νιώθετε πόνο στην πλάτη από τον θηλασμό;

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, το σώμα για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Ο χειροπράκτης dr Bart Grant εξηγεί: «Η ρελαξίνη είναι μία ορμόνη που παράγει το γυναικείο σώμα στην εγκυμοσύνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση των συνδέσμων προετοιμάζοντας έτσι το σώμα για τον τοκετό». Μετά τον τοκετό τα επίπεδα αυτής της ορμόνης μειώνονται, οι αρθρώσεις ωστόσο δεν «σφίγγουν» πάντα στη σωστή ευθυγράμμιση.

Σύμφωνα με τον dr Grant τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό μία μαμά μπορεί να έχει ακόμα ρελαξίνη στον οργανισμό της.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το επιπλέον βάρος από την περίοδο της εγκυμοσύνης και σε πολλές περιπτώσεις την λάθος στάση σώματος κατά τον θηλασμό, έχουν σαν αποτέλεσμα τον πόνο στην πλάτη.

thesi-xoreti-thilasmos-2.jpg

Μαμά κάθεται στον καναπέ και θηλάζει το μωρό της.

Bigstock

Αντιμετώπιση

Προσέξτε τη στάση σώματός σας. Κρατήστε τους ώμους σας στην ευθεία και αποφύγετε στάσεις που κάνουν την σπονδυλική στήλη να στρίβει ή να κοιτάει προς τα κάτω.

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι θηλασμού κάτω από το μωρό και τους αγκώνες σας. Φέρτε το μωρό προς το στήθος σας αντί να σκύβετε εσείς. Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις θηλασμού για να δείτε ποια σας βολεύει περισσότερο.

Δοκιμάστε φυσικοθεραπεία. Σύμφωνα με έρευνα σχετικά με την φυσικοθεραπεία σε θηλάζουσες μητέρες, περίπου οι μισές ανέφεραν ότι ο πόνος στην πλάτη είχε μειωθεί κατά 80% μετά από τρεις συνεδρίες.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τοπικά μία θερμοφόρα ή έμπλαστρο για άμεση ανακούφιση.

Εντάξτε την άσκηση στη καθημερινότητά σας. Η yoga είναι ένα είδος γυμναστικής που μεταξύ άλλων βοηθά στην βελτίωση της στάσης του σώματος και ενδυναμώνει τους μύες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις και στο σπίτι, οι οποίες δεν θα σας πάρουν περισσότερο από λίγα λεπτά. Παρακάτω ένα βίντεο με ασκήσεις κατάλληλες και για αρχάριες.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved