Οι βιταμίνες που χρειάζονται οι γυναίκες μετά τα 40

Οι ανάγκες του οργανισμού για βιταμίνες αλλάζουν μετά την ηλικία των 40 ετών.

Οι βιταμίνες που χρειάζονται οι γυναίκες μετά τα 40
Bigstock

Μετά την ηλικία των 40 ετών οι ανάγκες του οργανισμού αλλάζουν. Η διατροφή, η άσκηση και ο συνολικός τρόπος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στο να είστε υγιείς.

Καθώς όμως διανύετε μια δεκαετία κατά την οποία πλησιάζει η εμμηνόπαυση και ο κίνδυνος ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης είναι μεγαλύτερος, καλό είναι να ενισχύετε τον οργανισμό σας με τις κατάλληλες βιταμίνες.

Μέταλλα και Βιταμίνες

Είναι προτιμότερο να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά μέσω μιας υγιεινής και καλά ισορροπημένης διατροφής. Αν όμως ακολουθείτε συγκεκριμένη διατροφή ή αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη λήψη σχετικών συμπληρωμάτων, πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού σας.

Οι βιταμίνες που έχει ανάγκη ο οργανισμός μετά τα 40

d3e51cec-vitamines.jpg

Βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του αίματος και του εγκεφάλου. Βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα που καταναλώνετε τακτικά ( γαλακτοκομικά θαλασσινά, μοσχαρίσιο κρέας) αλλά όσο μεγαλώνετε ο ρυθμός απορρόφησης μειώνεται. Η συμπλήρωση με μια ημερήσια δόση βιταμίνης Β12 μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτής της μείωσης.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο στις γυναίκες άνω των 40 ετών. Ενώ η υγεία των οστών εδραιώνεται κυρίως πριν την ηλικία των 30 ετών, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο ή λήψη ενός συμπληρώματος ασβεστίου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των οστών καθώς η γυναίκα μεγαλώνει.

vitamin-d_1.jpg

Βιταμίνη D

Χωρίς βιταμίνη D , ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και σκλήρυνσης κατά πλάκας αυξάνεται. Είναι επίσης απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι τα λιπαρά ψάρια και τα ενισχυμένα γαλακτοκομικά, καθώς και τα δημητριακά, αλλά η απορρόφησή της είναι χαμηλή. Η καλύτερη πηγή είναι ο ήλιος. Αν δεν σας βλέπει αρκετά ο ήλιος, οι ειδικοί συστήνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D3, δηλαδή τον τύπο της βιταμίνης D που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή που συνθέτει ο οργανισμός από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μαγνήσιο

Οι γυναίκες άνω των 40 διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αυξημένης αρτηριακής πίεσης και καρδιακών παθήσεων. Τα καλά νέα είναι ότι ένα καθημερινό συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των κινδύνων. Επιπλέον, το μαγνήσιο συμβάλει στην καλή υγεία των μυών, των νεύρων και της καρδιάς.

mesogieaki-diatrofi-gonimotita.jpg

Κάλιο

Για τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, το κάλιο είναι το κλειδί για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού καθώς βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα. Προσοχή όμως: Η υπερβολική ποσότητα καλίου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα, επομένως συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πόσο κάλιο πρέπει να λαμβάνετε.

Προφανώς και οι ανάγκες κάθε γυναίκας είναι διαφορετικές γι΄αυτό και δεν πρέπει να παραλείπετε να κάνετε εξετάσεις ώστε να ξέρετε τι «λείπει» από τον οργανισμό σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καθιερώσετε μια υγιεινή διατροφή και να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθιέρωση ενός απλού προγράμματος γυμναστικής μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής σας.

Με πληροφορίες από το herahealthcare.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved