Τρόποι να σας έρθει γρηγορότερα η περίοδος

Πώς μπορείτε να προκαλέσετε περίοδο αν θέλετε να αδιαθετήσετε πιο γρήγορα.

Τρόποι να σας έρθει γρηγορότερα η περίοδος
Bigstock

Μερικές γυναίκες όταν πρόκειται να πάνε μια εκδρομή, έχουν κάποιο σημαντικό γεγονός ή έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους, θέλουν να αδιαθετήσουν πιο γρήγορα, ώστε να μην έχουν «τα ρούχα τους» κατά τη διάρκεια αυτή.

Πώς μπορεί λοιπόν μια γυναίκα να αδιαθετήσει πιο γρήγορα; Υπάρχει τρόπος; Ναι, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορεί να προκαλέσουν περίοδο.

Οι τρόποι που θα δείτε παρακάτω δεν εγγυόνται ότι θα κάνουν την περίοδό σας να έρθει πιο γρήγορα, όμως αξίζει να τους δοκιμάσετε.

Την εβδομάδα που περιμένετε να αδιαθετήσετε για παράδειγμα μπορείτε να ασκηθείτε περισσότερο, να χρησιμοποιήσετε μεθόδους χαλάρωσης ή να έχετε οργασμό. Κάποιες γυναίκες επίσης, μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του εμμηνορροϊκού τους κύκλου στα χέρια τους, χρησιμοποιώντας ορισμένα ορμονικά φαρμακευτικά σκευάσματα που τους έχει προτείνει ο γυναικολόγος τους. Τέλος, στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως η κατανάλωση ανανά ή τριγωνέλλας, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτές οι μέθοδοι λειτουργούν.

Σε αυτό το άρθρο, θα δείτε μερικές από τις μεθόδους που μπορεί μια γυναίκα να δοκιμάσει στο σπίτι για να προκαλέσει περίοδο καθώς επίσης και ποιες μέθοδοι κρύβουν κινδύνους και δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες.

periodo.jpg

Μέθοδοι για να προκαλέσετε περίοδο νωρίτερα

Η μόνη αξιόπιστη μέθοδος για να αλλάξει ο εμμηνορροϊκός κύκλος, είναι η χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων ορμονικού ελέγχου. Ωστόσο, η διατροφή, η άσκηση και η μείωση του στρες μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν επίσης τρόποι για να προκληθεί και η πρώτη περίοδος πιο νωρίς. Το αναφέρουμε σε περίπτωση που βρεθήκατε σε αυτό το άρθρο ψάχνοντας τρόπο για να προκαλέσετε την πρώτη περίοδο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), η πρώτη περίοδος ενός ατόμου έρχεται όταν είναι στην ηλικία των 12 και 13 ετών. Η ACOG εκτιμά επίσης ότι το 98 τοις εκατό των γυναικών θα έχουν την πρώτη τους περίοδο μέχρι τα 15 τους.

Παρακάτω θα δείτε τρόπους που μπορεί να βοηθήσουν μόνο γυναίκες που ήδη έχουν περίοδο.

Φαρμακευτικά σκευάσματα

Ο μόνος τρόπος για να διακόψετε την περίοδο σας, ώστε να μην σας χαλάσει τα σχέδια που έχετε είναι χρησιμοποιώντας χάπια τα οποία περιέχουν ορμόνες παρόμοιες με αυτές που παράγει φυσιολογικά το σώμα σας. Τέτοια χάπια είναι τα αντισυλληπτικά χάπια και τα χάπια προγεστερόνης. Συνήθως προτείνονται μερικές ημέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο ώστε να προλάβει το σώμα να τη διακόψει.

Αφού περάσουν οι μέρες που θέλετε, μπορείτε να σταματήσετε τα χάπια και η περίοδός σας να έρθει ξανά.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να έχετε συζητήσει με τον γιατρό σας και εκείνος να σας προτείνει πιο σκεύασμα να πάρετε. Ποτέ μην κάνετε χρήση φαρμάκων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

periodos pio grigora

Άσκηση

Η ήπια άσκηση μπορεί να χαλαρώσει τους μύες και να βοηθήσει την περίοδο να έρθει λίγο πιο γρήγορα. Ωστόσο, τα στοιχεία για αυτή τη μέθοδο δεν είναι αρκετά και έρευνες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί.

Μερικοί άνθρωποι έχουν ακανόνιστες περιόδους λόγω έντονης άσκησης. Η άσκηση με μέτρο θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ορμονών που απαιτούνται για την επαναφορά ενός κανονικού εμμηνορροϊκού κύκλου.

Χαλάρωση

Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα υψηλά επίπεδα στρες συνδέονται με τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως.

Οι τεχνικές χαλάρωσης και καταπολέμησης του στρες μπορεί να βοηθήσουν ιδιαίτερα μια γυναίκα που θα διαπιστώσει ότι η περίοδός της καθυστερεί ή απουσιάζει λόγω άγχους.

Η ήπια γιόγκα, ο διαλογισμός και ο χρόνος με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα μπορούν όλα να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων άγχους σε χαμηλά επίπεδα.

Οργασμός

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το σεξ και ο οργασμός μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έρθει η περίοδος πιο γρήγορα.

Ο συνδυασμός των ορμονών που παράγονται κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα και τις συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να βοηθήσει στη διαστολή του τραχήλου της μήτρας, προκαλώντας έτσι περίοδο πιο γρήγορα.

periodos grigora.jpg

Βάρος και δίαιτα

Οι αλλαγές στο σωματικό βάρος μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσουν την περίοδό της. Το χαμηλό σωματικό βάρος μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστες περιόδους ή μπορεί ακόμη και να προκαλέσει την πλήρη διακοπή της περιόδου. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα χρειάζεται λίγο λίπος για να παράγει ορμόνες που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση.

Το να έχετε υψηλό σωματικό βάρος ή μια ξαφνική αλλαγή στο βάρος μπορεί επίσης να προκαλέσει ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να καθυστερήσουν ή να επιταχύνουν την περίοδό τους και να επηρεάσουν τη ροή αυτής.

Άλλες μέθοδοι

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους για να προκαλέσουν την περίοδό τους. Δεν υπάρχει επιστημονική απάντηση για αυτές τις μεθόδους για το αν λειτουργούν ή όχι.

  • Ανανάς

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βρομελίνη, ένα ένζυμο που ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάσει τα οιστρογόνα και άλλες ορμόνες. Ωστόσο δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση συμπληρωμάτων ανανά ή βρομελίνης θα προκαλέσει περίοδο.

  • Βιταμίνη C

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση της περιόδου πιο νωρίς. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πιθανές επιδράσεις της βιταμίνης C στα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης, που είναι οι ορμόνες που ευθύνονται για το χρόνο του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Όπως και με τον ανανά όμως, έτσι και εδώ δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να το υποστηρίζουν αυτό.

  • Βότανα

Τα εμμηναγωγά είναι βότανα που κάποιοι πιστεύουν ότι διεγείρουν τη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου και στη μήτρα. Λέγετε ότι μερικά διεγείρουν την έμμηνο ρύση. Κάποιες γυναίκες μερικές φορές χρησιμοποιούν χαμομήλι, μαϊντανό, κανέλα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ρίγανη για αυτόν τον σκοπό.

  • Κίνδυνοι

Οι περισσότερες μέθοδοι που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ασφαλείς και δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο στις υγιείς ενήλικες γυναίκες.

Είναι σημαντικό επίσης οι γυναίκες να μην αγοράζουν οποιαδήποτε φυτικά συμπληρώματα. Θα πρέπει να επιλέγονται εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ συμπληρώματα. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη τους από ανθρώπους που έχουν αλλεργίες.


πηγή: medicalnewstoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved