Διατροφή για μαμάδες: Οι πέντε χειρότερες τροφές για το έντερό σας

Ποιες τροφές να αποφεύγετε αν πάσχετε από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Διατροφή για μαμάδες: Οι πέντε χειρότερες τροφές για το έντερό σας

Τα εντερικά προβλήματα εκδηλώνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: αέρια, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, παλινδρόμηση.

Ενώ ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με μια χρόνια πάθηση του πεπτικού σωλήνα, άλλα, είναι πιθανό οφείλονται σε ευαισθησία σε ένα ή πολλά τρόφιμα. Και στα δύο σενάρια, αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εντέρου σας.

Είναι σημαντικό λοιπόν να σημειώνετε πότε εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα καθώς και τι φάγατε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ανεξάρτητα από την προέλευση των πεπτικών προβλημάτων σας, υπάρχουν μερικές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους ενοχλήσεις, πόσο μάλλον αν πάσχετε από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

patatakia-me-saltsa-apoleia-varous.jpg

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Τσιπς

Αλμυρά, τραγανά και νόστιμα, τα πατατάκια μπορεί να είναι ένα νοστιμότατο σνακ, αλλά θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα πεπτικά σας προβλήματα. Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλούς απλούς υδατάνθρακες, όπως τα πατατάκια, το άσπρο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα προκαλούν συχνά φούσκωμα και αέρια. Τα πατατάκια όμως πρέπει να αποφεύγονται για έναν ακόμα λόγο αφού είναι τηγανητά. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αυξάνουν την καούρα , ένα κοινό πρόβλημα στο πεπτικό σύστημα.

Τσίχλα χωρίς ζάχαρη

Μπορεί να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι η τσίχλα θα μπορούσε να επηρεάσει το πεπτικό σας σύστημα, αλλά πολλές ποικιλίες τσίχλας χωρίς ζάχαρη παρασκευάζονται με αλκοόλες ζάχαρης. Αυτή η ένωση χρησιμοποιείται για να προσφέρει γλυκύτητα στα τρόφιμα χωρίς πολλές θερμίδες. Ωστόσο, οι αλκοόλες δεν μπορούν να αφομοιωθούν πλήρως από τον οργανισμό και ως εκ τούτου μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικές διαταραχές.

Delicious Cheesecake With Strawberries On A Plate

Τροφές με πρόσθετη ζάχαρη

Η προστιθέμενη ζάχαρη, όπως αυτή στα γλυκά, τα δημητριακά και τα αρτοσκευάσματα, φαίνεται να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου. Αντικαταστείτε το γλυκό επιδόρπιο με φρούτα, μειώστε ζάχαρη στον καφέ σας στο μισό και προτιμήστε ξηρούς καρπούς αντί για καραμέλα ή τσίχλα.

Λάχανο

Το λάχανο όπως και το μπρόκολο είναι γνωστό ότι προκαλεί πεπτικές διαταραχές με συμπτώματα όπως φούσκωμα, κράμπες και αέρια. Για μερικούς, το μαγείρεμα των λαχανικών είναι μία λύση, χωρίς ωστόσο να είναι πάντα αποτελεσματική.

1e120325-fasolia.jpg

Φασόλια

Τα φασόλια, και γενικά τα όσπρια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι μια άλλη κατηγορία τροφίμων που περιέχει ραφινόζη η οποία προκαλεί αέρια. Αν και πολύ θρεπτικά, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά, τα φασόλια προκαλούν συνήθως πεπτικές διαταραχές. Αέρια, φούσκωμα και πόνος στο στομάχι είναι μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζονται κάθε φορά που τρώτε φασόλια. Ενώ οι φυτικές ίνες είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, η κατανάλωση πάρα πολλών ινών ταυτόχρονα, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το έντερο, μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των συμπτωμάτων .

Με πληροφορίες από το eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved