Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει το βρέφος από τον θηλασμό για τη βέλτιστη ανάπτυξή του

Η περίοδος του θηλασμού στην αρχή, δηλαδή με τον ερχομό του μωρού στη ζωή, είναι μια περίπλοκη εποχή για κάθε μαμά. Οι καινούριες έγνοιες που έρχονται με το παιδάκι της, οι κοσμογονικές αλλαγές που βιώνει τόσο συναισθηματικά όσο και πρακτικά, στην καθημερινότητά της, ενδεχομένως να επηρεάσουν τον τρόπο που φροντίζει τον ίδιο της τον εαυτό.

Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει το βρέφος από τον θηλασμό για τη βέλτιστη ανάπτυξή του

Αυτό που πρέπει όμως όλες οι νέες μανούλες να θυμούνται είναι πως μέσω του θηλασμού, προσφέρουν στο παιδάκι τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί σωστά. Ο θηλασμός είναι φυσικά μια λειτουργία που αφορά στον δικό τους οργανισμό – ο οποίος και χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα για να αποδώσει σωστά.

Από την αρχή της περιόδου της γαλουχίας μέχρι το τέλος της, λοιπόν, το βρέφος χρειάζεται να προσλαμβάνει μέσω του θηλασμού συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν τα μέγιστα στη σωστή και επαρκή του ανάπτυξη. Πρόκειται για μία σειρά από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως είναι το Ασβέστιο, η Βιταμίνη Α, οι Βιταμίνες C και E, η Ταυρίνη και Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν ώστε να αναπτυχθούν σωστά τα οστά, οι οφθαλμοί και ο εγκέφαλος του νεογέννητου, ενισχύοντας παράλληλα και τη μαθησιακή του ικανότητα.

Στην περίπτωση που η νέα μητέρα δεν καταφέρνει μέσω της διατροφής της να προσλαμβάνει σταθερά τα συστατικά αυτά ή δεν είναι βέβαιη πως το επιτυγχάνει, τότε τα σκευάσματα της οικογένειας Iofolen®, μπορούν να το διασφαλίσουν. Πρόκειται για ειδικά συμπληρώματα διατροφής, σχεδιασμένα για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών της μητέρας και του μωρού της, όχι μόνο κατά τη γαλουχία, αλλά και για το διάστημα πριν τη σύλληψη και κατά την κύηση.

nt-itf-2.jpg

Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη βέλτιστη ανάπτυξη του βρέφους

Αναλυτικότερα, καθένα από τα θρεπτικά συστατικά που αναφέραμε μπορεί να προσφέρει στο βρέφος πολύτιμη συμβολή στην ανάπτυξή του. Η Βιταμίνη Α, αρχικά, είναι απαραίτητη τόσο στα βρέφη όσο και στα μεγαλύτερα παιδάκια, στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, καθώς επιδρά ευεργετικά στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ταυτόχρονα, εμπλέκεται στη διαδικασία αντίληψης του φωτός από τα μάτια, την ώρα που βάσει στοιχείων, σχεδόν όλα τα βρέφη γεννιούνται με χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης. Είναι σαφές επομένως ότι οι θηλάζουσες μανούλες είναι καλό να συμπληρώσουν τη διατροφή τους με επαρκείς ποσότητες της συγκεκριμένης βιταμίνης, ώστε μέσω του μητρικού γάλακτος να καλύπτουν τις ανάγκες των μικρών τους.

Όσον αφορά στις βιταμίνες C και Ε, αυτές ως γνωστόν μπορούν να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια σε ιούς και βακτήρια, ενώ μειώνουν την κούραση και την κόπωση. Παράλληλα όμως, αυξάνουν την περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα τη μείωση του οξειδωτικού stress στο οποίο υποβάλλονται τόσο τα νεογνά όσο και η μητέρα. Ειδικά η βιταμίνη C συμμετέχει ενεργά στον σχηματισμό του κολλαγόνου και ενισχύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων, του δέρματος, των δοντιών και των ούλων, ενώ η Βιταμίνη Ε παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος.

Τέλος, αναφορικά με τις βιταμίνες, το σύμπλεγμα Βιταμινών Β ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την κυτταρική διαίρεση. Επίσης, καλύπτει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες κατά τον θηλασμό και βελτιώνει τη ψυχολογική λειτουργία της θηλάζουσας μητέρας.

nt-itf-3.jpg

Σχετικά με τα υπόλοιπα εξίσου σημαντικά θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει το βρέφος μέσω του θηλασμού και άρα η μητέρα πρέπει επίσης να προσλαμβάνει σε επαρκείς ποσότητες, αξίζει να σταθούμε στην ταυρίνη, το δεύτερο σε αναλογία αμινοξύ στο μητρικό γάλα. Η ταυρίνη παίζει σημαντικό ρόλο στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του εγκεφάλου των βρεφών, αλλά και στη μετέπειτα ικανότητα μάθησης των παιδιών, ενώ είναι σημαντική για την όραση και ειδικά για την ανάπτυξη του φωτοϋποδοχέα του αμφιβληστροειδούς και την προστασία του από κυτταρικές βλάβες. Στα βρέφη, μάλιστα, η έλλειψη της ταυρίνης από τη διατροφή σχετίζεται με τη μείωση της πέψης και της απορρόφησης των λιπιδίων.

Αντίστοιχα ωφέλιμη είναι και η πρόσληψη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (DHA & EPA), τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς συμβάλλουν στον σχηματισμό των ιστών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, βελτιώνοντας τη γνωσιακή λειτουργία στα βρέφη που θηλάζουν, αλλά και ενισχύουν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών, προάγοντας την οπτική οξύτητα.

Τέλος, το ασβέστιο είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη υγιών οστών και δοντιών των μωρών. Ταυτόχρονα όμως, είναι απαραίτητο και για τη μητέρα, καθώς χρειάζεται να αναπληρώνει τις ποσότητες που μετακινούνται από τα οστά της στο μητρικό γάλα για το μωρό.

Οι ανάγκες του μωρού καλύπτονται από τον θηλασμό

Το Iofolen® Lactancia είναι ένα σκεύασμα ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του θηλασμού – απευθύνεται δηλαδή σε κάθε θηλάζουσα μητέρα που μέσω του μητρικού γάλακτος προσφέρει στο παιδί της ό,τι χρειάζεται για τη σωστή του ανάπτυξη. Περιέχει όλες τις παραπάνω βιταμίνες και όλα τα ιχνοστοιχεία, που συντελούν στην ανάπτυξη των οστών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου του μωρού, ενισχύοντας την ικανότητα μάθησης, και προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις. Η σύνθεσή του είναι εναρμονισμένη με τις τρέχουσες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, ενώ επιπλέον, έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα όπως το Iofolen® Lactancia, μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

nt-itf-4.jpg

Η μητέρα που θέλει να προσφέρει το καλύτερο στο μωρό της, οφείλει να προσέχει και τον εαυτό της. Τα σκευάσματα της οικογένειας Iofolen, ειδικά σχεδιασμένα για μητέρες και μωρά και ειδικά το Iofolen® Lactancia μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μωρού κατά και τη γαλουχία, ώστε όλες να είμαστε βέβαιες πως κάνουμε για τα μωρά μας το καλύτερο δυνατό.

Ανακάλυψέ τα στα www.italfarmaco.gr, www.iofolen.gr

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦIOFOLEN LACTANCIA: 20028/26-2-2016. Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

DPG Network
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved