Αφέψημα μέντας: Τα άγνωστα οφέλη στον θηλασμό

Το αφέψημα μέντας ανακουφίζει από τον πόνο, καταπολεμά τη δυσπεψία και όχι μόνο.

Αφέψημα μέντας: Τα άγνωστα οφέλη στον θηλασμό
Bigstock

Η μέντα είναι φυτό γνωστό όχι μόνο για την έντονη μυρωδιά και γεύση, αλλά και για τις χαλαρωτικές και αναλγητικές ιδιότητές της. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την ανακούφιση από τον πόνο στα ούλα, την αντιμετώπιση της ναυτίας, της διάρροιας, του πονοκεφάλου και τις στομαχικές διαταραχές.

Αφέψημα μέντας στον θηλασμό

Την περίοδο του θηλασμού το αφέψημα από μέντα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο στις θηλές και γενικά το στήθος. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας πρώτα, ενώ σημαντικό είναι η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.

Η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις όπως τη μειωμένη παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία ασφαλής ποσότητα είναι ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα.

menta-ston-thilasmo-rofima.jpg

Unsplash.com / Eduardo Cano Photo Co.

Αφέψημα μέντας στον θηλασμό: Τα οφέλη

Ανακουφίζει από τον πόνο

Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες που γέννησαν με καισαρική να πιουν αφέψημα από μέντα για να ανακουφιστούν από τον πόνο της καισαρικής. Γενικά, λόγω της περιεκτικότητας της μενθανόλης το ρόφημα μέντας ανακουφίζει από τους πόνους στη μέση και μειώνει τις φλεγμονές στο στήθος.

Ανακουφίζει από το στρες

Η μενθανόλη που περιέχει το αφέψημα μέντας έχει μυοχαλαρωτική δράση και μειώνει τα επίπεδα του στρες.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους μετά τον τοκετό

Το ρόφημα μέντας παρατείνει την αίσθηση κορεσμού και μειώνει την αίσθηση πείνας. Πίνοντας πράσινο τσάι και αφέψημα μέντας συνδυαστικό μπορείτε να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας ρυθμό και να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

Καταπολεμά τη δυσπεψία

Το αφέψημα μέντας ανακουφίζει και από γαστρεντερικά προβλήματα όπως το φούσκωμα, τα αέρια και τη δυσπεψία.

Αφέψημα μέντας στον θηλασμό: Τι να προσέξετε

Η υπερκατανάλωση ελλοχεύει κινδύνους όπως την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, την μειωμένη παραγωγή του μητρικού γάλακτος, τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την εμφάνιση αλλεργιών. Είναι επίσης σημαντικό να μην καταναλώνετε οποιοδήποτε σκεύασμα βρείτε στο εμπόριο, αλλά μόνο αυτά που είναι από παραγωγούς που γνωρίζετε και ελεγμένα.

*Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved