Eνοχλητικό πρήξιμο: Aυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι

Πρήξιμο: Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες που το νιώθουμε 

Eνοχλητικό πρήξιμο: Aυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι
Bigstock

Το να νιώθουμε πρήξιμο είναι ένα αίσθημα πολύ ενοχλητικό, ανεξάρτητα από το αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας, και μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση. Ακόμα κι αν η περίοδός μας είναι προ των πυλών, μπορεί ακόμα να αναρωτιόμαστε γιατί ξαφνικά νιώθουμε το σώμα μας τόσο βαρύ που μέχρι και να σταθούμε όρθιες μας φαίνεται δύσκολο.

Δυστυχώς, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρήξιμο και το φούσκωμα πιο συχνά από τους άνδρες, λόγω ορμονών.

Δείτε μερικούς πιθανούς λόγους που μπορεί να εξηγούν το ενοχλητικό σας πρήξιμο

Περιμένετε περίοδο ή έχετε προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα έχουν χτυπήσει κόκκινο, το στήθος σας είναι διογκωμένο και ευαίσθητο, χαμηλά στην κοιλιά σας έχετε τρομερό πρήξιμο, στα μπράτσα, στο πρόσωπο. Γενικά νιώθετε ότι θα εκραγείτε και δεν χωράτε στα ρούχα σας!

Είτε πίνετε πολύ λίγο είτε πολύ νερό

Το πιθανότερο είναι ότι πίνετε πολύ λίγο. Όταν είστε αφυδατωμένες, τα αιμοφόρα αγγεία σας διευρύνονται, οδηγώντας σε πρησμένο στομάχι, το πρόσωπο, ακόμη και τα χέρια και τους αστραγάλους.

Τρώτε πολύ αλάτι

Είναι μια κατάσταση που ονομάζεται οίδημα και οφείλεται σε όλη την κατακράτηση υγρών. Δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο, αλλά είναι σημάδι ότι πρέπει να αφήσετε λίγο το αλάτι και να πιείτε πολύ νερό, για να υποχωρήσει το πρήξιμο.

Έχετε δυσκοιλιότητα

Εάν η κοιλιά σας είναι πρησμένη και σκληρή στην αφή και ξέρετε ότι η περίοδός σας δεν είναι κοντά, αναρωτηθείτε πότε κάνατε την ανάγκη σας τελευταία φορά.

Έχετε δυσανεξία στη λακτόζη

Το μόνο που χρειάζεται είναι μισή ώρα για να φουσκώσει η κοιλιά σας αφού πιείτε ένα ποτήρι γάλα. Επειδή το σώμα μας παράγει όλο και λιγότερη λακτάση καθώς μεγαλώνουμε, το ένζυμο που χρειαζόμαστε για να διασπάσουμε το αγελαδινό γάλα, γίνεται πιο δύσκολο να αφομοιώσουμε τα γαλακτοκομικά ως ενήλικες, και έτσι νιώθουμε ένα τρομερό πρήξιμο.

Είστε ευαίσθητοι στη γλουτένη

Εάν δεν επεξεργάζεστε σωστά τη γλουτένη, προκαλείται μια αυτοάνοση απόκριση στα τοιχώματα του εντέρου σας, η οποία προκαλεί πρήξιμο, κοιλιακό άλγος και αέρια. Αυτό ονομάζεται επίσημα ατροφία λαχνών και σας εμποδίζει να αφομοιώσετε τη γλουτένη.

Μόλις κατεβήκατε από αεροπλάνο

Το αίμα δεν κινείται τόσο εύκολα στις αρθρώσεις και τα άκρα σας, επομένως οι πρησμένοι αστραγάλοι και τα πόδια είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο μετά από μια πτήση.

Δεν κινείστε αρκετά

Όσο λιγότερο κινείτε το σώμα σας, τόσο λιγότερη δράση λαμβάνει το πεπτικό σας σύστημα. Ως αποτέλεσμα, τα πράγματα μπορεί να μπερδευτούν και ξαφνικά να γίνετε μια πιο πρησμένη εκδοχή του εαυτού σας. Ίσως κάθεστε στο γραφείο σας για πολλή ώρα χωρίς να σηκώνεστε και να κινείστε κάθε τόσο.

Άλλοι πιθανοί λόγοι είναι αν τρώτε τα γεύματά σας πολύ γρήγορα ή αν είχατε πιει πολύ αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ.

Με πληροφορίες: bustle.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved