Πόνοι περιόδου: Σπιτικά ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν

  • Ζεστό κακάο
  • Νερό
  • Smoothie με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
  • Τσάι με τζίντζερ ή κουρκουμά
  • Χυμός δαμάσκηνο
Πόνοι περιόδου: Σπιτικά ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν

Οι μέρες τις περιόδου για αρκετές γυναίκες είναι σκέτος εφιάλτης. Ο έντονος πόνος χαμηλά στην κοιλιά μπορεί να σε καθηλώσει στο κρεβάτι, να σου στερήσει τον ύπνο και να σε δυσκολέψει στην οποιαδήποτε καθημερινή σου δραστηριότητα.

Οι πόνοι περιόδου προκαλούνται από τις χημικές ουσίες προσταγλανδίνες οι οποίες ευθύνονται για τις συσπάσεις των μυών και των αιμοφόρων αγγείων της μήτρας. Τα καλά νέα είναι ότι εάν θέλεις να αποφύγεις τα παυσίπονα κάθε τρεις και λίγο, υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστείς φυσικά, κάνοντας ειδικές ασκήσεις γιόγκα, εντάσσοντας στη διατροφή σου συγκεκριμένα τρόφιμα ή ακόμα και φτιάχνοντας σπιτικά ροφήματα.

ponoi periodou anisixia

Ζεστό κακάο

Μία κούπα ζεστό κακάο όχι μόνο θα ικανοποιήσει την λιγούρα σου για κάτι γλυκό, αλλά θα σε ανακουφίσει και από τον πόνο. Αυτό συμβαίνει για το κακάο περιέχει μαγνήσιο, ένα συστατικό που χαλαρώνει τους μύες και μειώνει την κατακράτηση υγρών, προσφέροντας έτσι ανακούφιση από τους πόνους περιόδου.

Νερό

Μπορεί να το ακούς ξανά και ξανά, όμως η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σου και κάποια από αυτά αφορούν και στην περίοδο. «Η μήτρα είναι ένα μυς και όπως ακριβώς τα πόδια σου παθαίνουν πιο εύκολα κράμπες όταν είσαι αφυδατωμένη, το ίδιο ισχύει και για τη μήτρα» αναφέρει η γυναικολόγος Kenosha Gleaton. Εάν δεν είσαι ιδιαίτερη φαν του νερού, μπορεί αν δοκιμάσεις να του δώσεις άρωμα και γεύση με φυσικά υλικά όπως λαχανικά, φρούτα και βότανα. (Δες το σχετικό άρθρο μας εδώ)

aromatismeno nero 1

Smoothie με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Τα smoothie είναι γευστικά, δροσιστικά, υγιεινά και με την επιλογή των κατάλληλων υλικών μπορούν να σε βοηθήσουν και στην περίοδό σου. Επίλεξε τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση όπως είναι τα μύρτιλα, τα πράσινα λαχανικά και ο λιναρόσπορος, τα οποία θα μειώσουν τα επίπεδα των προσταγλανδίνων στην οργανισμό σου και θα σε ανακουφίσουν από τον πόνο.

Τσάι με τζίντζερ ή κουρκουμά

Το τζίντζερ περιέχει τζιντζερόλη και ο κουρκουμάς κουρκουμίνη, συστατικά τα οποία αντιμετωπίζουν τον πόνο και την φλεγμονή.

Χυμός δαμάσκηνο

Ο χυμός δαμάσκηνο είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και ανακουφίζουν από τις κράμπες περιόδου. Ένα ποτήρι χυμό δαμάσκηνο περιέχει 2,56 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες εκτός των άλλων βοηθούν στην πέψη.

Με πληροφορίες από popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved