Clean eating: Τι να περιμένετε μετά από 2 εβδομάδες τήρησης της νέας διατροφικής τάσης (εικόνες)

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς προϋποθέτει συνέπεια, επιμονή, χρόνο και προσπάθεια.

Clean eating: Τι να περιμένετε μετά από 2 εβδομάδες τήρησης της νέας διατροφικής τάσης (εικόνες)

Οι περισσότεροι συνδέουν την υγιεινή διατροφή με τη δίαιτα ή την απώλεια βάρους, είναι σημαντικό ωστόσο να τρώτε υγιεινά, ακόμα κι αν δεν στοχεύετε στη μείωση του βάρους σας.

Η ευεξία είναι μόνο ένα από τα πολλά οφέλη μιας υγιεινής διατροφής. Η αύξηση των επιπέδων ενέργειας, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η πρόληψη πολλών παθήσεων και η μακροζωία, συγκαταλέγονται στα οφέλη που θα αποκομίσει όποιος καταφέρει να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες.

Πολλές σύγχρονες διατροφικές τάσεις όμως, τείνουν να είναι ανθυγιεινές σε ένα βαθμό. Πρέπει συνεπώς να βεβαιωθείτε ότι δεν λιμοκτονείτε και ότι λαμβάνετε αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στις ανάγκες σας και την κατάσταση της υγείας σας.

Το clean eating ή «καθαρή διατροφή» βασίζεται στην κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων μη επεξεργασμένων τροφών.

Οι πολύ επεξεργασμένες τροφές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο και την υπογονιμότητα. Επιπλέον, δεν έχουν τα βασικά θρεπτικά στοιχεία, αντίθετα είναι πλούσια σε συντηρητικά και πρόσθετα, τα οποία συνήθως επιδρούν στην παραγωγή ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που συνδέεται με την ευχαρίστηση, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο λιγούρας για junk food.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες πώς ωφελείτε την υγεία σας ακολουθώντας «καθαρή διατροφή»:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved